Helyi sport

2023.02.09. 13:05

Eljött a rajt pillanata a vármegyei futballpályákon

Ma már bajnoki pontokért küzd meg négy csapat a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, amely elsőként ébred fel a téli álomból, az alsóbb ligák küzdelmei később kezdődnek.

V. P.

Ismét összecsap a Dorozsma és a Tiszasziget.

Fotó: Török János

Az őszi bajnok városi rangadója nyitja a vármegyei I. osztály tavaszi idényét, ma este ugyanis a Szeged-Csanád GA II. az FK Szegedet fogadja a 2022–23-as szezon tavaszi idényének első meccsén. Szintén ma este játszik a másik kettes csapat is, míg szombaton további négy találkozót rendeznek. A Balástya a pálya kímélése érdekében Sándorfalván fogadja a Mórahalmot. A hétvége rangadója a Tiszasziget–Kiskundorozsma mérkőzés, hiszen a tabella második és harmadik helyén álló csapat találkozik egymással, ugyanakkor a már említett Balástya–Mórahalom mérkőzés is kiemelt fontossággal bír a két csapat számára. 

A korai rajt azért is indokolt, mert az alapszakaszt követően (amelyből még hat forduló van hátra), rájátszással folytatódik majd a bajnokság. Az első hat csapat a felső-, míg a hetedik-tizenkettedik helyezettek az alsóházban folytatják majd, így újabb 10 mérkőzés vár majd a felekre. A csapatok az alapszakaszban elért eredményeiket viszik magukkal a rájátszásba. 

Az alsóbb osztályok, így a vármegyei II. és III. osztály március elején folytatódik majd. 

A hétvége programja, péntek, 18 óra: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–FK 1899 Szeged-SZEOL. 19 óra: Hódmezővásárhelyi FC II.–Deszk. Szombat, 14 óra: Tiszasziget–Kiskundorozsma, SZVSE-G-Falc Kft.–UTC, Algyő–Szentesi Kinizsi, Balástya–Mórahalom (Sándorfalván).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában