Kikapott hazai pályán a Szeged-Csanád GA

2023.02.05. 17:16

Folytatódott a Szentlőrinc-átok

A labdarúgó NB II. 22. fordulójában nem várt, kellemetlen vereséget (2–4) szenvedett hazai pályán a Szentlőrinc ellen a Szeged-Csanád GA.

Mádi József

Haruna (jobbról) hiába harcolt a szentlőrinci védőkkel.

Fotó: Gémes Sándor

Két igazi centerrel kezdte a mérkőzést a Szeged-Csanád GA, azaz Bíró Bence és Haruna Jammeh egyszerre volt a kezdő sípszó pillanatában a pályán. 

Aztán a meccs eleje pontosan azt igazolta, amit várni lehetett és amire ez a taktikai húzás utalt: szegedi fölényt láthattunk sok labdatartással. Az első negyedórában a vendégek nem nagyon tudtak kimozdulni a saját kapujuk előteréből, a szegediek pedig váltogatva a széleket próbáltak helyzetet teremteni.

Ahogy ment előre az idő, úgy lett egyre bátrabb a Szentlőrinc, és ennek a félidő közepén meg is lett az eredménye. Előbb egy szerencsésnek mondható góllal – Daróczi Zoltán 19 méteres szabadrúgása után a labda megpattant a sorfal szélén, és éppen az ellenkező irányba, a bal sarokba ment, mint ahogy Takács János mozdult – megszerezte a vezetést, majd még a sokkot kihasználva nyolc perc múlva megduplázta előnyét egy beadás után fejesből a látogató. 

A kegyelemdöfés a félidő utolsó percében jött, amikor Rétyi forgatta meg a védőjét, és jobbal a bal alsóba lőtt, 0–3. Hidegzuhany 45 percben...

A második félidőt remekül kezdte a Szeged, és rögtön jött a szépítés Papp Áron révén. Sőt ugyanő az 59. percben duplázhatott volna, de Prokop Rostislav bravúrral védett. A Szentlőrinc nem sokat tudott a támadásokkal törődni, igaz, egy-két veszélyes ellenakciója így is volt. A szegediek reményei egymást követő hibák után a 80. percben foszlottak szét, Kundrák Norbert egyébként gyönyörű találata csak a szépítésre volt elég.

Alekszandar Sztevanovics: – Az első félidő után szörnyen éreztem magam, de így voltak vele a játékosok is. Uraltuk a meccset az elején, majd nyomás nélkül adtuk el a labdákat. Az első gól szerencsétlen volt, aztán jött az esély az egyenlítésre, de három méterről sem találtuk el a kaput. A szünet után reményt adtunk magunknak, de nehéz helyzetben voltunk. Sajnálom a szurkolóinkat, akik kijöttek erre a meccsre.

Szeged-Csanád GA–Szentlőrinc 2–4 (0–3)
Merkantil Bank labdarúgó NB II., 22. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 400 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert).
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey (Beronja, a szünetben), Temesvári, Tóth B., Kővári – Papp Á., Farkas A. (Rácz B., 69.), Szakály D., Gajdos – Bíró B. (Kundrák, a szünetben), Haruna. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Szentlőrinc: Prokop – Farkas M., Keresztes, Tamás L., László D. – Papp G. B. (Csörgő, 68.) – Pintér Á. (Radosevic, 58.), Daróczi, Kesztyűs (Havas, 76.), Rétyi (Vidnyánszky, 68.) – Novák Zs. (Taipi, 58.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.
Gólszerzők: Papp Á. (47.), Kundrák (82.), ill. Daróczi (29.), Keresztes (37.), Rétyi (45.), Taipi (80.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában