Sikeres időszakon van túl a szegedi táncpáros

2023.02.01. 10:40

Ifiből a felnőttbe

Mozgalmas és sikerekkel teli ifjúsági korcsoportot hagyhat maga mögött a szegedi Forma TI táncos párja, Härtlein Ákos és Farkas Gréta Éva, akik immár az U21-es és a felnőtt kategóriában igyekeznek minél jobban szerepelni.

M. J.

A szegedi duó új kihívásokkal szembesül majd a felnőttek között.

Fotó: Eiler Dóra

A két fiatal gyerekként kezdte a táncot a szegedi Forma Tánciskolában, ahol immár 11 éve táncolnak együtt standard és latin, illetve tíztánc kategóriákban. Korán megmutatkozott a tehetségük, amely hozta is magával a kiváló versenyeredményeket, a táncos karrierjük pedig szépen ívelt felfelé.

Az elmúlt évben zárták le az ifjúsági korosztályú szereplést, amelyben a három év alatt 17 magyar bajnoki dobogós eredményt tudhatnak magukénak, ebből 5 a bajnoki aranyérem, valamint 11 világversenyen képviselték egyesületüket és Magyarországot. Szerepeltek a standard kategóriában világ- (előbb 35., majd 22. hely) és Európa-bajnokságon (19.), aztán a latin-amerikai táncokban is világ- és Európa-bajnokságon (mindkettőben 35. helyen végeztek), illetve tíztáncban is megjárták a két nemzetközi eseményt (vb-18., Eb-10, majd 11. hely).

Természetesen a minőségi eredmények mögött minőségi stáb is dolgozik: standard táncokból a világbajnoki címet nyert edzőik Balogh Csongor és Szabó Anita, latin táncokból pedig Magyari Róbert tanítja őket, aki nyolcszoros magyar bajnoki második hely tulajdonosa. Emellett számos neves hazai és külföldi tréner foglalkozik velük.

A 2023-as évben egy új fejezet kezdődött számukra, hiszen az U21 -ben és a felnőtt mezőnyben is helyt kell állniuk, amelyre már javában zajlik a felkészülés.

– A céltudatosság, a kitartás és a fókusz megvan, az edzésmunkát maximálisan hozzáteszik mindketten, így egymást segítve, egy csapatként néznek szembe az idei év kihívásaival – írta róla lapunknak az egyik edző, Balogh Csongor.

 

Címkék#tánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában