Kerethirdetés

2023.02.24. 13:50

Márton Anita indulhat a fedettpályás Eb-n

A várakozásoknak megfelelően bekerült ott lesz a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon Márton Anita.

V. P.

Törökországban versenyez a fedettpályás Eb-n Márton Anita.

Fotó: Czeglédi Zsolt

Tizenhat magyar atléta utazhat a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó isztambuli fedett pályás Európa-bajnokságra – adta hírül a Magyar Atlétikai Szövetség.

A legnagyobb név a csapatban a világbajnok Márton Anita, a Békéscsabai AC súlylökője jó formában kezdte az évet, így döntős lehet a török városban. A szegedi atléta múlt hétvégén országos bajnoki címet szerzett Nyíregyházán, ahol 17.68 méterig jutott, de mint lapunknak elmondta, szeretett volna 18 méter fölé jutni, ez Eb-ig pedig a kisebb technikai hibákat szeretné korrigálni.

A két éve fedett Eb-bronzérmes, ötpróbázó Krizsán Xéniát betegség hátráltatta, de tudása alapján az első hatban végezhet.

Ha hozza idei formáját, szintén fináléba kerülhet 60 méter gáton Kerekes Gréta és 800 méteren Kéri Bianka.

Az Eb-indulók, férfiak:
Illovszky Dominik (60 m), Vindics Balázs (800 m), Bakosi Péter (magas), Pap Kristóf (távol), Eszes Dániel, Szeles Bálint (60 m gát).

Nők: Csóti Jusztina, Takács Boglárka (60 m), Bartha-Kéri Bianka (800 m), Böhm Lilla (3000 m), Klekner Hanga (rúd), Lesti Diána (távol), Márton Anita (súly), Krizsán Xénia (ötpróba), Kerekes Gréta, Tóth Anna (60 m gát)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában