OTP Bank-Pick Szeged

2023.02.23. 15:24

Tiszát rekeszthettek a hibákból

Az OTP Bank-Pick Szeged barcelonai játéka árnyéka volt az egy héttel korábban Pick Arénában bemutatottnál a THW Kiel ellen. Tízgólos vereség, ami leginkább azért nem lett több, mert a katalán játékosok nem diktáltak végig őrült tempót, míg Mikler Roland szállította a bravúrokat a második félidőben.

Becsei Dávid

Illusztráció: Karnok Csaba

Értetlenül álltak a szegedi szurkolók a csapat Barcelonában nyújtott teljesítménye előtt. Az első percekben kártyavárként omlottak össze a Pick játékosai támadásban. A THW Kiel ellen szegedi pályafutása legjobb meccsét produkálta Imanol Garciandía, aki a Palau Blaugranában öt elhibázott lövéssel kezdett. A statisztikáját a második játékrész derekán sikerült kozmetikáznia, ami arra volt elég, hogy a tizenhárom gólos különbség tízre olvadjon. 

Árnyalja viszont a nagykülönbségű vereséget, hogy négy fontos játékosára sem számolhatott Juan Carlos Pastor vezetőedző. Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Matej Gaber sérülés miatt el sem utazott Spanyolországba. Mirko Alilovic viszont igen, de a hotelszobájában maradt, mert belázasodott. 

A horvát kapus hiányában sem lehetett panasz összességében Mikler Rolandra. A második félidőben nagyban neki köszönhető, nem nőtt tovább a különbség tartósan. Tizenhat védéssel zárt, ami harmincegy százalékos védési hatékonyságot jelent. A másik oldalon Gonzalo Pérez de Vargas tizenöt hárítással zárt, ami harmincnyolc százalékot jelentett. Azért többet, mert a spanyol kapura tizenegy lövéssel kevesebbet adtak le az ötszörös magyar bajnok játékosai. 

A Kiel ellen brillírozók közül Mikleren kívül senki sem tudta még megközelíteni sem a jó formáját. A küzdelemre viszont nem lehetett panasz, az önbizalomra viszont annál inkább. Ezt a legjobban Martins esete bizonyította, aki tiszta ziccerből inkább kipasszolta a labdát a balszélre, ahonnan Alexander Blonz lényegesen rosszabb szituációból lőhetett. Nem is született ebből gól, telibe találta a keresztlécet. 

A mérkőzést követően Juan Carlos Pastor úgy fogalmazott, rengeteg könnyű gólt lőhetett a Barca annak köszönhetően, hogy a szegedi támadásokba becsúszott hibák miatt gyors lerohanásokat vezethettek. 

– Statikusan, rosszul védekeztünk, különösen a második félidőben, amikor a spanyolok ráadásul visszavettek a tempóból. Főleg a beállónk védekezésével volt gondunk, mert fáradt volt ahhoz, hogy egyedül hatvan percet játsszon – utalt arra Pastor, hogy Bánhidi és Gaber kiválásával Rosta Miklós egyedül maradt a posztján. Arról nincsenek információk, ez mennyire lesz tartós, az viszont biztos, hogy formajavulásra lesz szükség a tavaszi célok eléréséhez. Egyre inkább úgy látszik, legfontosabb mérkőzést a Szeged a Telekom Veszprém ellen játszhatja majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában