Helyi sport

2023.02.03. 08:00

Tisztességes tavaszt várnak Székkutason

Lassan véget ér a pihenő a Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályban szereplő csapatok számára, sorozatunkban a csapatoknál érdeklődünk, hogyan készülnek az idény második felére. A következő részben a Székkutassal foglalkozunk.

V. P.

A kutasiak jól szerepeltek a magyar kupában.

Fotó: Székkutas TC

Jól indult a szezon a Székkutas számára, hiszen Bordányban nyerni tudott, majd a magyar kupa országos főtábláján is továbbjutott – ezt követően azonban problémák sorával kellett megküzdenie. A csapat október 30-ától kezdve csak idegenben lépett pályára, és ugyan egy Pázsit elleni 9–2-es győzelemmel búcsúztak az ősztől, de a 10. helyről várhatják majd a szezon második felét. A kutasiak kereken 50 gólt kaptak, valamint két mérkőzésre nem tudtak kiállni az ősszel.

– Tizenegy meccset is idegenben kellett játszanunk, mert sajnos a gázár emelkedése miatt bezárták a pályánkat, így edzéslehetőségünk sem volt, csak a mérkőzésekre jöttünk össze. Ez persze az eredményekre is kihatással volt – összegzett Rácz Dezső, aki a szezon közben vette át a csapat irányítását játékos-edzőként.

A csapat tagjai tegnap kezdték el a közös edzéseket, ugyanakkor két edzőmérkőzésen már túl vannak. A Balástya ellen 3–1-es győzelmet aratott a Székkutas, míg a HFC II. vegyes csapata ellen 4–2-re veszítettek. Ami a keretbeli változást illeti, egyelőre sem érkezője, sem távozója nem akad a csapatnak – ugyanakkor a létszámgondok továbbra is jelen vannak a csapatnál. A székkutasiak számára viszont korábban indul majd a szezon, hiszen a liga rajtjához képest egy héttel korábban, már február 25-én bajnokit játszanak, amikor a Csongrád elleni idegenbeli mérkőzést pótolják be. Április 1-től pedig fordul a kocka, hiszen az onnantól hátralévő tizenegy bajnokija közül csak kettőt játszik majd idegenben a Székkutas.

– Egyértelmű célunk, hogy tisztességgel befejezzük a bajnokságot. Sajnos létszámbeli problémáink vannak, gondot okoz összeszedni a tizenkét-tizenhárom játékost, hogy kiálljunk – tette hozzá Rácz Dezső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában