Helyi sport

2023.03.30. 09:00

A döntőért csatázik az SZRSE

Az elődöntőkkel folytatódik a férfi röplabda NB I.-es bajnokság: a legjobb négy csapat három nyert meccsig tartó párharc során dönti el, ki lesz ott a döntőben. A Vidux Szegedi RSE ellenfele a Dunaújváros lesz.

V. P.

A fekete mezes szegediek a Dunaújváros ellen játszanak az elődöntőben.

Fotó: Kocsis Alíz

Már csak négyen maradtak a férfi röplabda NB I.-ben: a negyeddöntőket követően a Dág és a Miskolc, valamint a Vidux Szegedi RSE és a Dunaújváros játszik egymással az elődöntőben. A párharcok három nyert meccsig tartanak, a szegediek pedig hétfőn fogadják először ellenfelüket a József Attila iskola tornatermében.

– A középszakasz befejeztével nagyon jól esett a pihenő a csapatnak. Lehet, hogy egy picit hátrány is, hogy nem játszottunk meccset az utóbbi időszakban, de voltak betegeink, sérültjeink, most viszont motiváltnak látom a csapatot. A célunk a döntőbe kerülés, ehhez a képlet egyszerű, meg kell verni háromszor a Dunaújvárost – mondta lapunknak Fésüs Erzsébet, a Vidux Szegedi RSE edzője. 

A két csapat a középszakaszban találkozott egymással legutoljára, ott mindkét összecsapáson vendégsiker született. Szegeden 3:1-re nyert a Dunaújváros, ezért pedig a Tisza-partiak egy 3:0-ás győzelemmel vágtak vissza február 17-én. 

– Egy kis újítást kellett belevinnünk a játékunkba. Remélem, sikeresen tudjuk használni majd téthelyzetben is azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk. Nagy dolgokat persze ilyenkor már nem lehet változtatni, de mindenképpen letisztultabb lehet a játékunk a folytatásban – tette hozzá a szegediek edzője.

Az elődöntős párharc hétfői felvonását követően csütörtökön Dunaújvárosban találkoznak a felek, majd április 11-én jön a harmadik mérkőzés.

– Van olyan játékos, aki ilyen sorozatban még nem vett részt. Az első meccstől egy folyamatról beszélhetünk. Sok hasonló play-off meccset játszottam, egyik sem volt ugyanaz, ez egy kicsit lutri is. Mindig a két ellenféltől függ, milyen lesz a párharc. Tudjuk, hogy nem egyszerű dolog, de amikor benne leszünk, akkor fogjuk igazán látni, hogy mennyit kell változtatnunk. Nem túl hosszú a kispadunk, de remélem, működik majd a játékunk – zárta Fésüs Erzsébet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában