Férfi kézilabda

2023.03.03. 21:56

A Pick Szeged fiatal svéd sikeredzőt vásárolna ki állítólag

Újabb edzővel hozták hírbe a Juan Carlos Pastor utódját kereső OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát.

B.D.

Michael Apelgren 2020 óta irányítja a Sävehof férficsapatát.

Forrás: az IK Sävehof Facebook-oldala

A daniasport.hu szúrta ki a svéd Aftonbladet cikkét, amelyben arról írnak, hogy a szegedi klub 100 ezer eurós ajánlatot tett a Sävehof edzőjéért, Michael Apelgrenért.

– A Sportbladet jól értesült forrásokból azt írta, Michael Apelgren abszolút több mint pletyka. Ugyan a szakember – aki a norvég Elverummal hatszor, a svéd IK Sävehoffal egyszer nyert bajnoki címet, tavaly pedig a svéd válogatott másodedzői posztját is megkapta – nem kommentálta a hírt, a Sävehof sportigazgatója, Jonathan Stenbäcken annyit elárult, hogy több klub is figyeli a 38 éves szakembert – szemlézi a svéd cikket a daniasport.

A svéd portál szerint Apelgren klubja elutasította a 100 eurós kivásárlási árat, de a lap szerint a szegediek hamarosan megemelik ajánlatukat. 

Michael Apelgren 2022. júliusa óta a svéd férfi kézilabda-válogatott másodedzőjeként dolgozik, valamint 2020 óta a svéd Sävehof vezetőedzője.

A Szegedet korábban összeboronálták a PSG edzőjével Raúl Gonzálezzel, aki azóta meghosszabbította szerződését Franciaországban. Azóta hírbe hozták Talant Dujshebaevvel és Gudmundur Gudmundssonnal is a Pick Szegedet.

Juan Carlos Pastorral október végén állapodott meg a Pick, hogy közös megegyezéssel az idény végén tíz szezon után távozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában