Férfi vízilabda OB I.

2023.03.26. 16:11

A Szegedi VE szektoravatás után gólesőben győzött – GALÉRIA

Másfél negyed után összeroppantotta ellenfelét és magabiztos győzelmet aratott a Szegedi VE a férfi vízilabda OB I. 19. fordulójában. A Pécs 19–7-es vereséget szenvedett a Tiszavirág Sportuszodában. Csütörtökön 20 órától a címvédő Ferencváros otthonában folytatják szereplésüket a Tisza-partiak.

Becsei Dávid

Kovács Kristof kapuját mindössze háromszor tudta bevenni a Pécs.

Fotó: Karnok Csaba

Ünnepi hangulat lengte be a meccsnapot. Egésznapos sport- és egészségnapot szerveztek a Tiszavirág Sportuszodába, amelynek kicsúcsosodása az OB I.-es férfimérkőzés volt. Ezt megelőzően felavatták a Körtvélyessy Péter Páholyt. Ezentúl ezen a néven említhetjük a VIP-szektort az uszodában. A Zue.hu Szegedi VE korábbi legendás elnöke – regnálása alatt lett LEN-kupagyőztes és kétszeres magyar kupa-bronzérmes a klub – a névadó, aki 2011-ben hunyt el. 

Szegedi dominanciával indult a mérkőzés, hiszen az első negyed közepén már 3–1-re vezettek a hazaiak. Vogel és Keresztúri is hiányzott a vendégeknél, ennek ellenére jól tartották magukat. A kilencedik percben még 5–5 állt az eredményjelzőn, ezután viszont megtörte ellenfelét a Szeged. Lakatos Somáék a harmadik negyed derekáig produkáltak egy 9–0-s sorozatot, így jól szórakozhatott a népes hazai szurkolótábor. 14–5 után sem támadtak fel a vendégek, Kovács Kristóf remekelt a hazai kapuban, végül tizenkét gólos hazai győzelemmel zárult a találkozó. A KSI ellen döntetlenező Kaposvárral szemben már kétpontos az előnye Sántáéknak a tabella nyolcadik helyén. 

Kiss Csaba: – Teljesen más mérkőzést játszottunk itthon a Pécs ellen, mint egy héttel korábban az UVSE otthonában. Az egésznapos programsorozat és a Körtvélyessy Péter Páholy avatása egy különleges érzelmi töltetet adott ennek a mérkőzésnek. Bár nem tudtunk rögtön ellépni ellenfelünktől, végig azt éreztem, uraljuk a meccset. A sok rosszul pattanó labda és rossz döntés, ami az elmúlt találkozóinkat jellemezte, az most hozzánk pattant. Hozzátartozik ehhez bajnokihoz, hogy kulcsjátékosai hiányoztak a Pécsnek, velük azért szorosabb lett volna az eredmény. Örülök, hogy minden mezőnyjátékosunk betalált, ami azt mutatja, morálisan rendben vagyunk és a játékosok jó viszonyt ápolnak egymással. Több tanúságot nem szeretnék levonni, mint amennyit muszáj, mert nem szeretném, ha egy ilyen győzelem után megint elhinnénk, hogy egy kiváló csapat vagyunk és nem kell annyit dolgoznunk, mint amennyit szoktunk. Fontos meccsek várnak ránk, a célunk nem változott. Szeretnénk bejutni a legjobb nyolc közé, ehhez még jó pár hazai mérkőzést meg kell nyernünk. 

Zue.hu Szegedi VE–Pécs 19–7 (5–3, 5–2, 5–1, 4–1) 
Férfi vízilabda OB I., 19. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Csanádi, Tóth I. 
Zue.hu Szegedi VE: Molnár D. – Tóth Gy. 3, Bóbis 1, Lakatos 3, Baj 1, Kürti 2, Boros 1. Csere: Kovács K. (kapus), Sánta 1, Kardos 2, Horváth Zs. 1, Leinweber 2, Horváth V. 1, Pörge 1. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
Pécs: Gelencsér – Csorba, Pellei K. 1, Lajkó 3, Pónya 1, Dubinák, Szabó G. Csere: Kecskeméti (kapus), Kolozsi 1, Gaszt 1, Bakos, Reisz, Kókai Sz., Vidovenyecz. Vezetőedző: Török Viktor. 
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 11/2. 
Ötméteresből: 2/2, ill. -. 
Kipontozódott: Reisz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában