Még lesz tétje az Oroszlány elleni meccsnek

2023.03.31. 09:00

Alapszakaszt zár szombaton a Naturtex-SZTE-Szedeák

Hazai pályán zárja a 2022-23-as szezon alapszakaszát a férfi kosárlabda NB I./A csoportjában a Naturtex-SZTE-Szedeák. Bognár Kristófék az Oroszlány ellen lépnek pályára az újszegedi sportcsarnokban, és közel sem mindegy, milyen eredménnyel zárnak.

V. P.

Az utolsó alapszakaszbeli meccsnek még komoly tétje van a Szedeák számára.

Fotó: Karnok Csaba

Az utolsó fordulót rendezik szombaton a férfi kosárlabda NB I./A csoport alapszakaszából. A Naturtex-SZTE-Szedeák hazai pályán zárja az idény első részét, amely után a mezőny majd két részre oszlik: az első nyolc helyezett a rájátszásban folytatja, míg és a kilenctől tizennegyedik helyezett csapatok a play-outban egy újabb oda-vissza kört játszanak egymással.

Az már biztos, hogy a Szedeák az alsóházban lesz érdekelt, az viszont még kérdéses, hogy hanyadik helyről kezdi meg ezt az időszakot. Ennek azért is van jelentősége, mert a csapatok nem hozzák magukkal az alapszakasz eredményeit, hanem kapott pontokról kezdik meg meg a szereplésüket, minden helyezés között egy pont különbség lesz. A Szedeák jelenleg a 13., így 2 ponttal kezdhetné meg a play-outot, de erről a helyről még előreléphet egy helyet, ami valamelyest jobb kiindulópont lehet a tíz mérkőzés előtt.

Ehhez azonban mindenképpen le kellene győznie az Oroszlányt, amely ugyan a rájátszásba már nem juthat be, de szintén léphet előre, hiszen megelőzheti a Kaposvárt, és így 10. helyről várhatja a play-outot az utolsó forduló eredményétől. Ahhoz, hogy a Szedeák a 12. helyen végezzen, még az is kell, hogy a Budapesti Honvéd vereséget szenvedjen a már biztos alapszakasz második Szolnok otthonában.

Az OSE ellen az utóbbi időben nem ment a szegedieknek, hiszen a legutóbbi hat egymás elleni meccset egyaránt elveszítették: legutóbb 2020 októberében tudott nyerni az Oroszlány ellen a Naturtex-SZTE-Szedeák – szombaton 18 órától viszont sokat jelenthetne, ha megtörne ez a széria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában