20.45-től jön a sorozat első meccse

2023.03.27. 11:52

Bulgária ellen nyitjuk az Eb-selejtezőket

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre hétfőn a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

V. P.

Szoboszlaiék az észtek elleni győzelem után ma már tétmeccset játszanak.

Fotó: Mirkó István

Ma 20.45-től a Puskás Arénában Bulgária ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar labdarúgó-válogatott.

– Akkor vagyunk sikeresek, ha csapatként alázatosan állunk a találkozóhoz. Ahhoz, hogy nyerjünk, százszázalékosan ott kell lennünk fejben és hozzáállásban, mert hiába győztük le Angliát kétszer is, tudjuk, hogy nem azon a szinten vagyunk – jelentette ki Marco Rossi szövetségi kapitány, aki elismerte, hogy az elmúlt évek eredményei alapján a szerb mellett a saját csapata a csoport esélyese, de hozzátette, a papírforma csak egy dolog. – Ahogy nekünk sikerült borítani Anglia és Németország ellen, úgy erre bármikor sor kerülhet a mi kárunkra is. Igyekszünk elvonatkoztatni ettől a nyomástól – mondta a szövetségi kapitány.

Rossi fontosnak tartotta, hogy még egyszer elnézést kérjen az észtek ellen csütörtökön 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen történtek miatt, amikor is Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük végezze el a tizenegyest, amelyet aztán utóbbi kihagyott.

– Szövetségi kapitányként én vagyok a felelős a pályán történtekért. Lehet olyan, hogy Szoboszlai átadja a végrehajtást másnak, de akkor sem kő-papír-ollóval. Ilyen többet nem lesz. Szoboszlai van kijelölve, és ha jól érzi magát, nem is kell átadnia – fogalmazott Rossi.

A ma 20.45-kor kezdődő mérkőzést az Origo Sport 20.30-tól élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában