A Szeged-Csanád GA az NB I.-es Kecskeméttől kikapott

2023.03.24. 13:38

Edzőmeccs tanulságokkal

Zárt kapus felkészülési mérkőzésen fogadta az NB II.-es Szeged-Csanád GA labdarúgócsapata az NB I.-ben második Kecskemét együttesét. A gólok a második félidőben érkeztek, Tóth Barna kétszer volt eredményes.

Mádi József

Minden labdáért kemény párharcot kellett vívnia Géresi Krisztiánnak (balról, Nikitscher Tamás mellett).

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A labdarúgó NB I. egyik élcsapatával játszott felkészülési mérkőzést zárt kapuk mögött az NB II.-es Szeged-Csanád GA. Egyrészt furcsa ezt kimondani, hiszen arról a Kecskemétről van szó, amely tavaly nyáron került fel az NB I.-be, viszont részben öröm szegediként, hogy a Tisza-parti város szülöttével a vezetésben (Tóth Ákos sportigazgató), a stábban (Buzási Péter erőnléti edző) és a keretben (Vágó Levente) a Bács-Kiskun vármegyeiek a Ferencváros mögött másodikok a tabellán.

Az már más kérdés, mi lesz akkor, ha a Kecskemét európai kupaindulást érő helyen végez? Információink szerint arról is szó eshet, hogy az edzőmeccs helyszíne, a Szent Gellért Fórum átmeneti otthona lehet ebben az esetben a Kecskemétnek.

A találkozó első félideje pontos képet adott arról, miért állnak ott a vendégek, ahol az NB I.-ben. A Kecskemét játéka gyors, agresszív és összeszokott volt, a párharcokba egészen máshogy álltak bele, mint amit a Szeged megszokott az ellenfelektől, a nehéz szituációkat pedig rövid passzokkal és pontosan oldották meg akár a pálya közepén, akár a saját 16-os környékén.

A hazai oldalt is érdemes dicsérni, hiszen a kecskeméti mezőnyfölény ellenére sok helyzet nem adódott Molnár-Farkas Tamás kapuja előtt a szünet előtt, míg támadásban főleg Kundrák Norbert volt aktív és pontos. A legtöbb gond a labda megtartásával akadt, hiszen kevés időt hagyott a Kecskemét az átvételre, a gondolkodásra, a megoldás végrehajtására.

A második félidő elején megjöttek a gólok is: előbb rögtön büntetőhöz jutott a Kecskemét, Tóth B. pedig gólra váltotta a lehetőséget, majd negyedóra múlva ismét ő volt eredményes egy bal oldali akció után, 0–2. A legnagyobb szegedi helyzet Szakály Dénes nevéhez fűződött, aki bal oldali szöglet után a rövid kapufára lőtte a labdát.

A Szegednek ez a meccs arra volt jó, hogy fejlődjön – gyorsaságban és gondolkodásban mindenképpen.

Szeged-Csanád GA–Kecskeméti TE 0–2 (0–0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, zárt kapuk mögött. Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Takács Tamás.

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Könczey, Temesvári, Tóth B., Kővári – Simon Á., Gajdos – Rédling, Bíró B., Kundrák – Haruna. A 2. félidőben: Takács J. – Könczey, Szilágyi, Tóth B., Beronja – Farkas A., Szakály D. – Papp Á., Szatmári, Rácz B. – Géresi. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Kecskemét: Kersák – Szabó A., Rjaskó, Szalai G. – Nagy K. Mayer M.,, Vágó L., Szuhodovszki, Zeke – Banó-Szabó, Tóth B. Csere: Varga Á. (kapus), Mester, Nikitscher, Katona M., Belényesi, Buna, Bodor, Gréczi M. Vezetőedző: Szabó István.

Gólszerző: Tóth B (2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában