Hétfő 20.45-kor a magyar válogatott Bulgária ellen kezdi az Eb-selejtezőket

2023.03.27. 09:52

Ez a meccs már tétre megy

munkatársunktól

Ádám Martin (balról) Bulgária ellen szaporíthatja góljai számát.

Fotó: Mónus Márton

A magyar labdarúgó-válogatott megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkben. Azok után, hogy a forráskúti Ádám Martin találatával sikerült 1–0-ra megnyerni az Észtország elleni felkészülési mérkőzést, ezúttal már komoly cél érdekében lép pályára Marco Rossi együttese. Hétfő 20.45-kor Bulgária ellen indulhat el az a menetelés, amelynek végén remélhetőleg Eb-szereplőnek mondhatja magát a csapat.

A selejtezők G csoportjában eddig két mérkőzést rendeztek: Szerbia 2–0-ra legyőzte Litvániát, míg Montenegró éppen Bulgáriát verte idegenben 1–0-ra.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 48 éve nem győzte le a bolgár csapatot. A Puskás Arénában sorra kerülő összecsapáson 24. alkalommal találkozik a bolgár és a magyar nemzeti együttes: a korábbi 23 meccsből a magyarok 13-at, a bolgárok ötöt nyertek meg, ötször döntetlen született, a gólkülönbség 55–25 a magyarok javára.

Legutóbb három éve aratta az Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében, Szófiában 3–1-re nyertek Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai, a gólszerzők közül Willi Orbán és Kalmár Zsolt most is keret tagja. Magyarországon az előző két összecsapás egyaránt 1–1-es döntetlennel zárult.

A ma este 20.45-kor kezdődő Magyarország–Bulgária labdarúgó Eb-selejtező mérkőzés internetes élő közvetítése az Origón 20.30-kor kezdődik, azaz 15 perccel a kezdés előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában