Női vízilabda OB I.

2023.03.26. 17:58

Győzelemmel zárta a Valdor Szentes az alapszakaszt

Akárcsak Szegeden, Tatabányán is 14–11-re nyert a Valdor Szentes a női vízilabda OB I.-ben. Huszonnyolc ponttal az ötödik helyről várhatják így a rájátszás Matajsz Márk tanítványai, akik az elődöntőbe kerülésért az Eger játszanak. Az egyik fél hetedik pontjáig zajló párharcot 0:6-ról kezdheti a Szentes.

Becsei Dávid

Nem működött ezúttal jól a szentesi védelem, tizenegy gólt kaptak Tatabányán.

Fotó: Vidovics Ferenc

Győzelmi kényszerrel utazott Tatabányára a Valdor Szentes. Ahhoz ugyanis, hogy a későbbiekben az ötödik helyért pályaelőnyről kezdhessenek majd feltehetőleg a BVSC ellen, ahhoz mindenképpen meg kell előzni őket az alapszakasz végén a tabellán. 

Hiába vezetett már 5–2-re is a Valdor, kiélezett játékot hozott az első két negyed. A Tatabánya visszajött 5–4-re, majd a nagyszünet előtt 7–6-ra is, de a parádés napot kifogó Dankina újabb gólja miatt a 8–6-ra vezetett a Szentes féltávnál. 

Büntetőből vendéggóllal indult a harmadik negyed, a háromgólos különbség pedig állandósult. Az emberelőnyös játékkal meggyűlt a bajuk Kövér-Kis Rékáéknak, a győzelmük azonban így sem forgott veszélyben. 

A rájátszás középszakaszában az elődöntőbe jutásért az alapszakaszt negyedik helyen záró Egerrel találkozik a Szentes. A párharc az egyik fél hetedik pontjáig tart, az alapszakasz egymás elleni eredményei számítanak, vagyis a párharc 6:0-s egri előnyről indul. 

Matajsz Márk: – Csakis a három ponthoz gratulálok a csapatomnak. Fontos győzelmet arattunk Tatabányán, ahonnan sosem könnyű elvinni a három pontot. Langyosan és lagymatagul vízilabdáztunk, megengedhetetlen, hogy tizenegy gólt kaptunk. Rengeteg eladott labdánk volt, nem tetszett a játékunk, úgyhogy erről még beszélnünk kell a lányokkal. Egy-két emberünk dekoncentráltan vízilabdázott, amit nem tudtam mire vélni. Most jön a bajnokság érdemi része, a rájátszás, amire felkészülünk és megpróbálunk felfrissülni. 

Tatabánya–Valdor Szentes 11–14 (2–3, 4–5, 2–4, 3–2) 
Női vízilabda OB I, 18. forduló. Tatabánya. Vezette: Várkonyi, Csizmadia. 
Tatabánya: Kovács Do. – Zantleitner H. 2, Zink 1, Orbán, Felkai, Rajna 6, Sóti L. 1. Csere: Szombathelyi (kapus), Zantleitner N. 1, Becsey, Bíró L., Kovács J., Perjési, Kovács Da. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina. 
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Hevesi, Dankina 5, Bonca 2, Kövér-Kis 2, Tóth F. Csere: Héri N. (kapus), Mácsai K. 2, Horváth Zs., Bicskei 2, Samsonova, Korom, Boldizsár R. Vezetőedző: Matajsz Márk. 
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 6/0. 
Ötméteresből: -, ill. 1/0. 
Kipontozódott: Orbán, ill. Kövér-Kis. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában