Vasárnap 14 órától a labdarúgó NB II.-ben: Budafok–Szeged-Csanád GA

2023.03.18. 10:29

Játszó csapatok találkoznak

Idegenben, a Budafok otthonában szerepel a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata a 28. fordulóban, a találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik.

Mádi József

Kundrák Norbert (jobbról) és a szegedi csapat ebben a szezonban már harmadszor kerül szembe a Budafokkal.

Fotó: Gémes Sándor

Sajnos most nem lehet azt várni Temesvári Attilától, hogy a meccs hajrájában jól érkezik az ellenfél kapuja elé, és ponto(ka)t érő gólt szerez fejjel.

A Szeged-Csanád GA kiváló képességű belső védője a Soroksár ellen összeszedte az ötödik sárgáját a labdarúgó NB II.-ben, így rá nem számíthat a Tisza-parti szakmai stáb a Budafok elleni vasárnap 14 órakor kezdődő bajnokin.

A két csapat kétszer is találkozott egymással ebben a szezonban: a szegedi bajnokin a hazaiak 2–1-re nyertek Bíró Bence 11-esből elért és Könczey Márk távolról eleresztett lövése és gólja után, majd rá néhány hétre a kupában már Budafokon hosszabbítás után a 120. percben szerzett találattal a Budafok jutott tovább.

– Már két mérkőzést is játszottunk a Budafokkal, egyet a bajnokságban, egyet pedig a kupában. Mindkét találkozón megmutatta az ellenfél, hogy jó kvalitásokkal rendelkezik és szereti játszani a futballt. Ez jó nekünk, mert mi is játszó csapat vagyunk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, tiszteljük az ellenfelet, de ezzel együtt maximális elszántsággal és önbizalommal vágunk neki az összecsapásnak. Temesvári Attila hiányzik sárga lapos eltiltás miatt, továbbá néhány játékosunk sérülés miatt nem lesz hadra fogható, de végső soron nem számít, hogy ki játszik, mindenkitől ugyanazt várjuk. Hiszem, hogy megfelelő hozzáállással jó eredményt érünk el – nyilatkozta a klub hivatalos médiafelületén Alekszandar Sztevanovics vezetőedző. 

A bajnoki meccs győztes gólját a 23 éves jobb oldali védő, Könczey szerezte, aki a klub honlapján erről is beszélt.

– A bajnoki mérkőzés szép emlékeket ébreszt bennem, nagy örömet jelentett számomra az a gól, amely végül három pontot ért. Igaz, hogy a Budafok jól szerepel mostanában, ezért nehéz találkozóra számítok, de ha egységesek leszünk, elhozhatjuk a három pontot – mondta Könczey.

A szegediek a héten összetartáson vettek részt, és a szakmai stábbal közösen a Bárkában tekintették meg a Ferencváros–Leverkusen Európa Liga nyolcaddöntő visszavágóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában