Az elődöntő a tét a Szentesnek

2023.03.27. 17:35

Máris indul a rájátszás a női vízilabda OB I.-ben

A papírformának megfelelően szentesi győzelemmel és szegedi vereséggel zárult a női vízilabda OB I. az elmúlt hétvégén. Az alapszakaszt követően a középszakasz rájátszása az egyik fél hetedik pontjáig folytatódik, a helyosztókat viszont már két győzelemig rendezik meg.

Becsei Dávid

A Szeged a Győrrel, a Szentes az Egerrel találkozik elsőként a középszakaszban.

Fotó: Gémes Sándor

A tizennyolcadik fordulóval véget befejeződött a női vízilabda OB I. alapszakasza, amely után nincs sok idejük a felkészülésre a csapatoknak, ugyanis már ezen a héten folytatódnak a középszakasz küzdelmei a rájátszásban. 

Remek alapszakaszt produkált a Valdor Szentes, amely hosszú idő után tudta ismét legyőzni a BVSC-t, míg a bajnokaspiránsnak számító Dunaújváros otthonából óriási bravúrral egy ponttal távozhatott. Ennek ugye meglett az eredménye, ugyanis a klub utolsó, 2014-es bajnoki címe óta nem végzett ilyen magas pontszámmal (28) az alapszakasz végén. 

A középszakaszban az elődöntőbe jutásért kezd a Valdor Szentes az Eger ellen, pénteken a hevesiek otthonában. A párharc az egyik fél hetedik megszerzett pontjáig tart, az alapszakaszban megszerzett pontokat pedig hozzák magukkal a csapatok. Mindez azt jelenti, hogy hat–nullás egri előnyről indul a párharc, ugyanis Szentesen 15–9-re, otthon pedig 12–8-ra nyertek Szilágyi Dorottyáék. 

Nincs még pontos időpont, de a Szeged a Győrrel folytatja. Ez a párharc három–háromról indul és hasonlóan az Eger–Szenteshez, hét pontig tart. A győztes játszhat az 5–8. helyért, míg a vesztes a 9–10. pozícióért szállhat majd harcba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában