Női vízilabda OB I.

2023.03.18. 19:23

Nagy küzdelmet hozott a Szeged–Szentes rangadó – GALÉRIA

Nehezen indult be a gólgyártás a helyi rangadón, de a Valdor Szentes egyszer sem engedte támadni a döntetlenért a Szegedet. A harmadik negyed elején a hazaiak feljöttek mínusz egyre, de a vendégek gyorsan visszaépítették előnyüket és nyertek 14–11-re a női vízilabda OB I. 17. fordulójában.

Becsei Dávid

A fehér sapkás Szeged csak megnehezíteni tudta a Szentes dolgát.

Fotó: Gémes Sándor

Négy percen át a védések és az elhibázott lövések kerültek előtérbe a gólok helyett. A vendégek törték meg a gólcsendet Bonca sikeres ötméteresével. Egy negyed után 1–3 állt a Tiszavirág eredményjelzőjén. 

A nagyszünetben 6–3-ra vezetett a Szentes, a mérkőzés kulcsának pedig a harmadik negyed eleje bizonyult. Kenéz Kincső parádés centergóljával 5–6-ra jött fel a Szeged, de Kövér-Kis Réka előbb pazarul ejtett, majd megúszott. 5–8-nál szövegelésért Ráski kapott piros lapott, innen pedig már csak annyira tellett a szegedi fiataloktól, hogy tartást mutatva a nagykülönbségű vereséget elkerüljék, a pontszerzéshez már nem jártak közel. 

A Szeged szerdán 20 órától itthon zárja az alapszakaszt az Eger ellen, míg a Szentes szombaton Tatabányán fejezi be a bajnokság első szakaszát. 

Varga Tamás: – Egyik csapat sem vízilabdázott jól, ennek ellenére annak örülhetünk, hogy az utóbbi hetekben komoly eredményeket produkáló Szentes ellen tizenegy gólt szereztünk. Gratulálok a vendégek sikeréhez. 6–5-nél volt egy-két szituáció, amit én máshogy ítéltem meg a partról, de ez hozzátartozik a mérkőzéshez. Emiatt van egy kis hiányérzetem, mert ha másként történnek, akár még a döntetlenre is lehetett volna esélyünk. Sajnos a blokkjaink nem voltak a helyén, így a kapusunk sem tudott megfelelő teljesítményt nyújtani. Az viszont büszkeségre adhat okot, hogy ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor akár egy döntetlenre is lehetett volna esélyünk a jó formában lévő Szentessel szemben. 

Matajsz Márk: – Gratulálok mindkét csapatnak, mert egy jó, olykor parázs mérkőzést játszott egymással. Brusztos találkozó végén nyertünk, a legfontosabb célunkat, a három pont begyűjtését teljesítettük. A tizenegy kapott gól viszont rengeteg, de sejtettem, hogy a jó formánkban lesz egy pici visszaesés. Nem vízilabdáztunk jól, de összességében elégedett vagyok, mert győztesen utazhatunk haza. 

Szeged–Valdor Szentes 11–14 (1–3, 2–3, 5–5, 3–3) 
Női vízilabda OB I., 17. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Ercse, Tordai. 
Szeged: Gyöngyösi – Tátrai 1, Ráski 2, Szabó J. 2, Kenéz 2, Bocskay, Pádár B. Csere: Szabó K., Lendvai 4, Pap, Botka. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Mácsai K., Dankina 4, Bicskei, Bonca 2, Tóth F. Csere: Hevesi 1, Bíró, Samsonova 1, Korom, Kövér-Kis 4, Kátai-Benedek H. Vezetőedző: Matajsz Márk. 
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 10/5. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2. 
Kiállítva cserével: Ráski. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában