Helyi sport

2023.03.18. 20:35

Nyert a címvédő a Naturtex-SZTE-Szedeák otthonában - Fotók

Vajgely Pál

Bognár Kristófék végig üldözték a Falcót.

Fotó: Karnok Csaba

Régi ismerősként üdvözölték a társak Zach Brownt: a Szedeák bronzérmet nyert csapatának amerikai légiósa ezúttal ellenfélként érkezett az újszegedi sportcsarnokba.

Polányi Kristóf pontjaival jól kezdett a Szedeák, de nem tudott lendületben maradni, a Falco hamar meglépett, ebben pedig nagy szerepe volt az említett Brown-nak, aki remekül védekezett, valamint Perl Zoltánnak. A honi kosárlabdázás egyik lejobb játékosa ugyanis beállt, és öt mezőnykísérletéből mindet bedobta – a büntetőjével pedig először volt tízpontos a különbség. Rosszul dobott a Szedeák, amely rengeteg közelit kihagyott, és hiába volt néhány extra védekezés, a támadásban elkövetett hibákat nem mindig tudta ellensúlyozni. Jött két tripla, Nicholson majd Washington talált be kintről, és csak hat pont volt a különbség. 34–38-nál azonban nem tudott közelebb zárkózni a Tisza-parti csapat, viszont Washington újabb tiplájával visszajött ötre, de a félidő utolsó másodperceiben Tiby még szerzett egy közelett, ezzel hét ponttal, 47–40-re vezetett az egyébként jól dobóformát mutatott szombathelyi csapat. 

A harmadik negyed elején megint tízre tornázta az előnyét a Falco, és továbbra sem sikerült javítania dobószázalékán a Szedeáknak. Bognár triplájával ugyan tartották magukat a szegediek, de Perl (még ha el is hibázta első dobását a meccsen) szedte le a saját támadólepattanóját egy büntető után, majd dobta be a tempót, Brown ziccere után pedig 12 ponttal vezettek a vendégek, amikor időt kért Nikola Lazics, 50–62.

A folytatásban viszont a triplák is megjöttek a vendégektől, Cowells egymaga kettőt jegyzett, néha a szerencse is rámosolygott a Falcóra, de 56–75-nél már a húszat súrolta a különbség. A játékrész végére sikerült valamelyest közelebb jönni, 64–75.

Washington kosarával ugyan tízen belülre is zárkózott a Szedeák a záró negyedben, de a Falco nem engedte ki a kezéből az irányítást. A címvédő szinte végig koncentráltan játszott, viszont arra a játékvezetői segítségre, amit néha kapott, abszolút nem volt szüksége: Sövegjártó triplájánál jól láthatóan lejárt a támadóidő, mégis megadták a kosarat. A lényegen persze nem változtat, de nem hiába reklamált ki egy technikait Nikola Lazics. Végül 15 ponttal nyert a Falco, 82–97 a vége, ezzel a Falco megnyerte az alapszakaszt. 

 Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője: Tudtuk, hogy a Falco az esélyesebb csapat, és nem kérdés, hogy jobb csapat. Főleg védekezésben rengeteg hibát követtünk el, de támadásban is sok rossz döntést hoztunk, ezeket pedig rendre megbüntette a Falco. Volt, mikor jobban védekeztünk, de támadásban továbbra is sok rossz döntést hoztunk, nem járt a labda, passzívok voltunk. Persze, a Falco is jól védekezett, nyomást helyezett ránk szinte az egész meccsen. Ha bent akarunk maradni, akkor ki kell javítani ezeket a dolgokat, mert nem lesz könnyű a play-outban.

Polányi Kristóf, a Szedeák játékosa:A Falco egy teljesen más szintet képvisel, nagyon jó csapat, mély kerettel. Végre nem úgy kezdtünk, hogy elhúzott az ellenfelünk 10 ponttal, de az utána lévő időszak nem sikerült úgy, ahogy terveztük, mind védekezésben, mind támadásban rengeteget hibáztunk. Ezeket kell kijavítanunk, remélem, meccseket fogunk nyerni a hátralévő időszakban.

Milos Konakov, a Falco vezetőedzője:A szezon ezen részében nincs könnyű meccs, néhány apróság döntheti el a meccseket. Támadásban az első 20-25 percben idegesek voltunk, védekezésben viszont hiába voltunk nagyon jók, 23 támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek, ilyen nem fordulhat elő még egyszer. Ma este nem büntettek meg eléggé ezért, szerencsések voltunk, de összességében 40 percen keresztül irányítottuk a meccset és megérdemelten nyertünk. Az öltözőben is gratuláltam a srácoknak, megérdemeljük, hogy első helyen végezzünk az alapszakaszban. A Szegednek a legjobbakat kívánom a szezon hátralévő részére, kívánom, hogy maradjanak bent az A csoportban, ez fontos lenne a magyar kosárlabda számára is!

Zach Brown, a Falco játékosa: – Nagyon jó mérkőzés volt. A Szegednek jó játékosai vannak, folyamatosan fejlődik a klub, a legjobbakat kívánom nekik a folytatásban! Jól tettük a dolgunkat, megszereztük, amiért idejöttünk. Szeretettel gondolok a szegedi időszakomra, értékelem, hogy emlékeztek a nevemre a mai napon. Különleges dolgokat értünk el itt, mindig is hiányoznak a régi csapattársak, és mindig is szeretettel gondolok vissza a klubra!

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco KC Szombathely 82–97 (17-24, 23-23, 24-28, 18-22)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kapitány, Ádám, Jakab. 
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 20/6, Polányi 8/6, Nicholson 18/6, Bognár 6/3, Roberson 19. Csere: Filipovics 2, Carter 9/3, Kerpel-Fronius B., Person, Balogh. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Falco: Pot 6, BROWN 15/9, TIBY 17/6, Kovács B. 6, Keller 3/3. Csere: Barac 4, Cowels 11/6, PERL 26, Krivacsevics 6, Sövegjártó 3/3, Horváth Á., Takács. Vezetőedző: Milos Konakov.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában