Új szakmai alapok

2023.03.30. 16:18

Olimpiai bajnokkal erősített a Szentesi Vízilabda Klub

A magyar válogatottal Pekingben, 2008-ban olimpiai bajnoki címet nyert Kis Gábor lett a Szentesi Vízilabda Klub új szakmai igazgatója. Azt mondta, nem gondolta volna, hogy visszavonulása után marad a parton, de mára egyértelművé vált.

Becsei Dávid

Kis Gábor vízilabdázó 2019-ben fejezte be játékos-karrierjét.

Fotó: Tumbász Hédi/MW – archív

– Nagyon megtisztelő ez a feladat, amit most itt kaptam, hiszen a világ egyik legerősebb bajnokságának számító férfi OB I. egyik csapata kért fel szakmai igazgatójának. Őszinte, emocionális embernek tartom magam, megpróbálok sokoldalú lenni és kialakítani egy olyan közeget, ami hiány volt itt az elmúlt időszakban. Családias, azonban profi munkát ígérek, de elvárom az eredményeket is. Szeretném, ha ismét kerülnének ki válogatott vízilabdázók a fiú utánpótlásból. Az a tervem, hogy a felnőtt férfi OB I.-es csapatunk játékerőben idővel hasonlítson a nőire, amihez természetesen anyagi támogatásra is szükségünk lesz – idézi székfoglalójának talán legfontosabb mondatait új klubja. 

Kis Gábor játékosként olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes. 2019-ben vonult vissza a Szolnok játékosaként, majd nem sokkal később a mezőtúri Invictus szakmai igazgatója lett. Néhány hónappal később egy utánpótlás edző távozása miatt ideiglenesen vette át serdülők és ifjúságiak felkészítését, de megszerette ezt a munkakört is. 

– Azért kerültem ide, mert szeretnénk, ha a szentesi vízilabda utánpótlás- és felnőttszinten egyaránt visszakerülne arra a polcra, amire büszke lehet a szurkolótáborunk, a klub és az egész város. A női szakág utánpótlása nagyon szépen termeli a tehetséges játékosokat, az edzők kiváló munkát végeznek, de idővel itt is szeretnénk még előrébb lépni – válaszolta arra a kérdésre, mit tekint a legfőbb feladatának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában