Átadtuk az év embere és az év sportolója díjainkat

2023.03.29. 18:33

Olvasóinknál ők voltak a legnépszerűbbek

Az esztendő elején megtartott olvasói szavazatok alapján már hirdettünk végeredményt Az év embere és négy kategóriában Az év sportolói között. A győztesek immár boldog tulajdonosai a díjaknak, hiszen a székházunkban átadtuk nekik az elismeréseket.

K. A.–M. J.

Együtt a díjazottak a Délmagyarország székháza előtt.

Fotó: Gémes Sándor

A lapunk Szabadkai úti székházában megtartott díjátadó ünnepségen először Földvári Nagy Zsuzsannának, a Koraszülöttekért Országos Egyesület vezetőjének adtuk át Az év embere 2022 közönségdíjat. A szakember kérdésünkre elmondta, már önmagában a jelölést nagyon meglepőnek és megtisztelőnek tartotta, azt pedig különösen, hogy nagyon sok ember őt tartotta a legméltóbbnak az elismerésre.

Földvári Nagy Zsuzsanna (jobbról) főszerkesztőnktől, Gidró Krisztától vette át az elismerést és a virágot.

– Úgy vélem, sok olyan szülő szavazott rám, akiknek az elmúlt évek során segítőkezet tudtunk nyújtani. Több mint tíz évvel ezelőtt ugyanis azzal a céllal kezdtem el ezt a munkát, hogy támaszt nyújtsunk azoknak az édesanyáknak, akiknek korábban érkezett a gyermekük. Azt szerettem volna, hogy ne legyenek olyan egyedül, mint én voltam, amikor a kislányom a huszonhatodik hétben megérkezett – emelte ki Földvári Nagy Zsuzsanna.

Az év embere azt tartja az egyesületük eddigi legnagyobb sikerének, hogy hazánkban ma már nem számít tabunak a koraszülés. Úgy véli, ebben a sikerben jelentős része van a 30 család alkotta egyesületüknek.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület 16 vármegyében van jelen mintegy 1200 önkéntessel, 29 koraszülött intenzív osztályt látnak el textíliákkal, valamint 19 megyében tartottak már újraélesztéssel kapcsolatos oktatást.

Négy kategória, húsz jelölt. Innen indult a sportolói szavazás, amely az év női és férfi csapata, illetve az év női és férfi egyéni sportolói elismeréseiről szólt. Az első helyezést három kategóriában is a vízilabdások érdemelték ki: egyéniben a nőknél a szentesi Dömsödi Dalma – aki a Ferencváros színeiben szerepel, és Európa-kupa döntő visszavágót játszik ma este az UVSE ellen –, a férfi csapatoknál a Szegedi Vízipóló Suli serdülő, míg a női csapatoknál a Szentesi VK gyermek bajnokcsapata kapta a legtöbb szavazatot olvasóinktól. A férfi egyéni mezőnyben a Szeged BC ifjúsági világbajnoki második ökölvívója, Gémes Levente végzett az első helyen.

Gémes Levente (jobbról) a világbajnoki ezüstéremmel érdemelte ki olvasóink bizalmát.

– Természetesen követtem a szavazás alakulását, hiszen izgultam, mi lesz a verseny végkimenetele, így nem lepett meg az, hogy végül én végeztem az élen. Összetartozó közösség tagja vagyok, és egy igazán családias környezetben készülhetek nap mint nap – nyilatkozta Gémes Levente, akinek a közelgő Európa-bajnokságot ki kell hagynia, hiszen a jobb keze hüvelykujja részleges elszakadt a világbajnokságon, és ez nála visszatérő probléma.

– Sokat jelent a bajnoki cím és ez az elismerés is nekünk, a mindennapokban meríthetünk ezekből motivációt. A befektetett munka mindig megtérül, ezt ezek a lányok bebizonyították a bajnoki címmel. Ez a díj is az ő érdemük, hiszen rengeteget tettek azért, hogy összegyűjtsék azt a rengeteg szavazatot, amit kaptak a voksolás során – mondta Oltyán Gyula, a Szentesi VK gyermek korosztályú bajnokcsapatának vezetőedzője.

A szentesi lányok boldogan mosolyoghattak.

– Hatalmas dolog számunkra, hogy a szegedi sportéletből mi kaptuk meg a szurkolói szavazatok alapján ezt az elismerést, megkoronázta a sikeres szezonunkat. Külön öröm, hogy olyan sikersportágakat előztünk meg, mint a férfi kézilabda, kosárlabda vagy a teke. Ez mutatja, hogy mekkora igény van helyi szinten a sportágunk és milyen érzelmeket mozgatott meg a sikerünk – nyilatkozta Juhász Zsolt, a Szegedi Vízipóló Suli serdülőcsapatának vezetőedzője. 

A szegedi serdülő férfi vízilabdások is bajnoki címnek örülhettek.

Dömsödi Dalma helyett testvére, a Szentesi VK gyermekcsapatának játékosa vette át a díjat.

Dömsödi Döniz (középen) a testvére nevében vette át a díjat.
Fotós: Gémes Sándor

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában