Férfi kézilabda

2023.03.01. 20:46

Pick Szeged: Sostaric a végén mentett pontot a Nantes ellen a Pick Arénában – GALÉRIA

Nyert 34–31-re az Aalborg Celjében, így a Pick Szeged győzelemmel sem előzhette volna már meg a tabellán. A végén még izgulni kellett a pontszerzésért, de Sostaric a jobbszélről betalált, így 28–28, a hatodik helyen jutott tovább a Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjából.

Becsei Dávid

Bombac (középen) kiemelt figyelmet kapott a francia védőktől.

Fotó: Török János

Években mérhető, mikor kapott a kezdőcsapatban lehetőséget Bajnokok Ligája-mérkőzésen támadásban Luka Stepancic. Meg is hálálta a bizalmat, rövid időn belül három lövése is utat talált a hálóba. Okosan kellett rotálnia a keretet Pastornak, hiszen most sem számíthatott Bodóra, Bánhidira és Gaberra. Alilovic viszont már visszatért betegségéből, nem is akárhogyan. Az első percekben szinte leradírozta a beálló lövéseit. 

Cavalcanti és Rosta házi döntőjével indult a meccs, a Nantes vezetett 2–0-ra, majd egyenlített a Szeged Rosta duplájával. Hallgrímsson is jól kezdett azért a vendégek kapujában, de őt a játékrész derekán Manuel Gaspar váltotta a több bravúr reményében. 

Tíz perc után 6–6 állt az eredményjelzőn. Szórványos tapsot kapott csak a bemutatásnál az egykori szegedi Maqueda, aki egy-két gesztusával már a mérkőzés közben nem feltétlenül szolgált rá a hazai publikum szimpátiájára. A lüktető játékot sokáig a Pick lassította, amennyire csak tudta, hogy a védekezésből támadásba Garciandía helyére jöhessen Rosta. A 18. percben már 10–8-ra vezettek a franciák, 12–11-nél viszont már a Tisza-partiak jártak előrébb. 

Fordulatokban gazdag első játékrész utolsó harmada már egy kiélezettebb játékot hozott, de kétgólos előnyt mégis a vendégek építettek ki. Ez leginkább két kihagyott Rosta-, illetve Szita-ziccernek volt köszönhető, mert a másik oldalon kevesebb labdát pazaroltak el ilyen módon. 

A 46. percben már 20–24 állt az eredményjelzőn, majd a 53. percben 25–25-nél sikerült  utolérni a Nantes-ot. Átvenni a vezetést viszont nem, ehhez kevesebbet kellett volna hibázni. A végén még Alilovic védett egy hatalmasat, így döntetlennel zárult a szegedi csoportkör. 

Legközelebb szombaton 18 órakor a Dabast fogadja bajnokin az OTP Bank-Pick Szeged.

OTP Bank-Pick Szeged–HBC Nantes (francia) 28–28 (13–15) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 14. forduló. Szeged, Pick Aréna, 5042 néző. Vezette: Jorum, Kleven (norvégok). 
OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 2, Stepancic 4, Mackovsek 5, Frimmel 4, Garciandía 2, Bombac 1. Csere: Mikler (kapus), Rosta 7, Szita 2, Martins 1, Tönnesen. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
HBC Nantes: Hallgrímsson – Odriozola, Maqueda 3, Ovnicek 4, Toto 3, Cavalcanti 4, V. Rivera 3. Csere: Gaspar (kapus), Briet 3, Portela 5/2, Damatrin-Bertrand, Persson 1, A. Minne 1, Marchan 1. Vezetőedző: Gregory Cojean. 
Hétméteres: -, ill. 3/2. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában