Férfi kézilabda NB I.

2023.03.18. 21:23

Ráijesztett a Ferencváros a Pick Szegedre

Pazar első félidőt produkált a Ferencváros és 19–17-re vezetett a Pick Szeged ellen, 24–21 után viszont megtorpant. A második játékrész második felében már a címvédő dominált, amely 37–33-as győzelemmel hangolt a szerdai Bajnokok Ligája-rangadóra a Telekom Veszprém ellen, amelyet a Pick Arénában rendeznek.

Becsei Dávid

A végén fontos gólokat lőtt Bodó Richárd, összesen hetet.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A Ferencváros és az OTP Bank-Pick Szeged nemzetközi meccsre készült egymás ellen. Előbbi a Montpellier-t fogadja kedden este az Európa-liga nyolcaddöntőjében, míg utóbbi a BL legjobb nyolc csapata közé jutásért a hazai rivális Telekom Veszprémet szerdán. Mindkét oldalon akadtak hiányzók, a fővárosiaktól Füzi és Bohács vállsérülés miatt hagyta ki a mérkőzést, míg Mikler térd-, Bánhádi hát-, Gaber pedig lábproblémák miatt maradt távol. 

Lendületesen kezdett a Ferencváros. A Pick az elmúlt meccsekhez hasonlóan Rostát csak támadásban használta, míg védekezésben Mackovsek jött a helyére. A zöld-fehérek hatékonyan támadtak, rendre vezetni tudtak egy-két találattal. 

Kihagyott egy hétméterest Sebastian Frimmel (a labdával), négy góllal zárt a Ferencváros ellen.
Fotós: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Tizenöt perc játékot követően 10–9 állt az eredményjelzőn. Rendre egyenlítettek a vendégek, a 24. percre viszont háromgólos hízott a hazai vezetés 15–12-nél. A szünetig ebből egyet faragott a Szeged, 19–17. 

A második játékrész első perceiben folytatódott a Ferencváros jó periódusa. A 38. percben ismét három volt közte (24–21) Nagy Bence értékesített hetese után. Ezt követően viszont egyre markánsabbá vált a szegedi védelem, aminek köszönhetően megérkeztek a gyors vendéggólok. Bár így is csúsztak be hibák a játékba, a 41. percben 25–24-nél már a Pick járt előrébb. 

A legnagyobb különbséget az 52. percben 28–33-nál mutatta a tábla. Bodó okos cselekkel és lövésekkel hangolt, Rosta ismét megjátszható volt a falban. A tízgólos Nagy jó döntései elfogytak a végére, a szegedi siker pedig már nem forgott veszélyben. 

Ferencváros–OTP Bank-Pick Szeged 33–37 (19–17) 
K&H férfi kézilabda liga. 18. forduló, Budapest, Elek Gyula Aréna, 600 néző. Vezette: Horváth, Marton. 
Ferencváros: Győri – Bujdosó, Ónodi Jánoskúti 4, Debreczeni 3, Nagy B. 10/4, Bognár 2, Kovacsics P. 3. Csere: Borbély (kapus), Lékai 2, Mikita, Pordán 3, Prainer 2, Balogh, Imre 1, Csörgő 3. Vezetődző: Pásztor István. 
OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 2, Stepancic 1, Bombac 5, Rosta 7, Bodó 7, Frimmel 4/1. Csere: L. Krivokapics (kapus), Mackovsek 1, Blonz 2/2, Garciandía 5, Szita, Tönnesen 1, Sostaric 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 6, ill. 8 perc. 
Hétméteres: 4/4, ill. 5/3. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában