Parafekvenyomás

2023.03.27. 17:29

Sztanó György országos csúccsal lett magyar bajnok

Országos csúccsal szerezte meg hetedik magyar bajnoki címét a szentesi parasportoló, Sztanó György fekvenyomásban. Az ötvennégy kilogrammosok súlycsoportjában 127 kilogrammos teljesítménnyel végzett az első helyen, ami egyben új országos csúcsot is jelentett Debrecenben.

Becsei Dávid

Sztanó György a Debrecenben megnyert éremmel és oklevéllel.

Forrás: Sztanó György Facebook-oldala

Az év első versenyére Debrecenig utazott el Sztanó György, ahol a RAW Ifjúsági, Junior, Felnőtt, Masters, Paraerőemelő Magyar Bajnokságon vett részt. A parafekvenyomók ötvennégy kilogrammos kategóriájában sem talált legyőzőre. Először szerepelt ebben a súlycsoportban, ugyanis eddig az ötvenkilenc kilogrammosok között mérettette meg magát. Váltásának oka, úgy érzi, ebből a kategóriából nagyobb esélye lehet kijutni a párizsi paralimpiára 2024-ben. Tervei szerint a júniusi dubaji világbajnokságon nevezett volna először ide, de hamarabb sikerült számára a váltás. A magyar bajnoki címmel sikeresen kvalifikálta magát a vb-re. 

Magasan van a mérce számára 2023-ban, hiszen az előző esztendőben a Magyar Erőemelő Szövetség az Év para-erőemelőjének választotta meg, miután sorozatban begyűjtötte hatodik magyar bajnoki címét is, megnyerte a varsói Európa-kupát, valamint a grúziai Európa-bajnokságon legjobb nemzetközi eredményét produkálva a negyedik helyen zárt, egy kilogrammal lemaradva a dobogóról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában