Női vízilabda OB I.

2023.03.05. 13:04

Támadásban többre lesz szükség a Szegedtől

A szegediek védekezésére nem lehetett panasz, támadásban viszont sokszor rossz döntést hoztak, így kevés gólt szereztek. A női vízilabda OB I. 15. fordulójában a III. kerületi TVE otthonában szenvedtek 8–4-es vereséget Varga Tamás vezetőedző tanítványai.

Becsei Dávid

Szabó Júlia, a Szeged vízilabdázója.

Fotó: Karnok Csaba

Nem a Szeged volt a mérkőzés esélyese, decemberben a Tiszavirág Sportuszodából 13–10-es győzelemmel vitte el a pontokat a III. kerület. Hamar eldőlt, hogy a budapesti „visszavágón” nem tud visszavágni a Szeged, mivel a hazaiak 4–0-val kezdtek. Jól védekeztek a vendégek, azonban támadásban nem sikerültek a befejezések. Egyetlen emberelőnyüket sem tudták gólra váltani Ráski Lilláék, a hazaiak végig kézben tartva a mérkőzést arattak négygólos sikert. 

Ami a tabellát illeti, a Szeged maradt a kilencedik helyen, míg a Kerület tapad a hatodik Szentesre. Fontos pontokat gyűjtött be a címvédő UVSE az Eger ellen, így megerősítette a második pozícióját a még mindig százszázalékos Ferencváros mögött. 

További eredmények: Ferencváros–Tatabánya 23–7, Dunaújváros–BVSC 12–5, UVSE–Eger 12–11. 

Varga Tamás: – A védekezésünk jó volt, a támadásaink építése is, csak a helyzetkihasználásunk nem. Megvoltak a helyzeteink, de sajnos az utolsó döntések nem úgy sikerültek, ahogy terveztük. Ugyanúgy kell játszani később is, mint most, csak a helyzetkihasználáson kell javítani. 

III. kerületi TVE–Szeged 8–4 (2–0, 2–2, 3–1, 1–1) 
Női vízilabda OB I., 15. forduló. Budapest, TVE Sportuszoda. Vezette: Rubos, Németh A. 
III. Kerületi TVE: Torkos – Keresztes, Kiss P. 2, Kudella 1, Koltay 2, Gasparics, Gyöngyössy. Csere: Fodor, Kiss V., Zöld, Kovács D., Hnatyszyn 1, Hajdú 2. Vezetőedző: Lukács Dénes. 
Szeged: Gyöngyösi – Lendvai 2, Tátrai, Ráski 1, Szabó J., Bocskay, Pádár 1. Csere: Szabó K., Pap, Kenéz. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 7/0. 
Ötméteresből: 1/0, ill. 2/1. 
Kipontozódott: Szabó J. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában