Helyi sport

2023.03.27. 14:00

Újabb győzelem a szegedi női röplabdázóktól

Idegenben nyert rangadót a PC Trade Szegedi NKE, nem tört meg a vásárhelyi vízilabdázók rossz szériája Összeszedtük, mi történt a második, harmadik vonalban szereplő Csongrád-Csanád vármegyei csapatoknál

V. P.

Illusztráció

Fotó: Koncz György

Nyert a listavezető

Vasas SC (1.)–Levendula Hotel Algyő (7.) 23–28 (18-17)
Női kézilabda NB I./B, 22. forduló. Budapest, Sterbinszky Amália kézilabdacsarnok, 100 néző. Vezette: Hornyik, Zörgő.
Levendula Hotel Algyő: Rácz G., Madera-Domokos (kapusok) – Vass 4, Prezenczki, Szabó F. 1, Balogh B. 7/1, Zsilák 1, Szécsi 4, Simon 3, Valaczkai-Rózsa, Sulyok, Kárász 5/1, Füzesy 2/1, Farkas M. Edző: Farkas József.

Vereség hazai pályán

OTP Bank-PICK Szeged U21 (9.)–Tatai AC (8.) 30–32 (10-16)
Férfi kézilabda, NB I/B., 22. forduló, Szeged, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
OTP Bank-PICK Szeged U21: Lakatos, Krivokapic (kapusok) – Szepesi 3, Gazsó 3, Koszorus 4, Varga M. 4, Fekete 2, Radvánszki 1, Rea 4, Tisza, Hegedűs, Tóth M., Szabó Á. 1, Molnár R., Kranjec, Szűcs B. 8. Edző: Kárpáti Krisztián.

Siker a rangadón

ENUSE (2.)–PC Trade Szegedi NKE (1.) 26–30 (16-19)
Női kézilabda NB II., Dél-keleti csoport, 16. forduló. Szászberek, 200 néző. Vezette: Csuka, Kocsis.
PC Trade Szegedi NKE: Porobic, Dobó (kapusok) – Frányó 7, Homoki, Nagy R. 5/1, Dudás 2/2, Vadkerti 2, Csoknyai 3, Boros, Gyenes, Vörös, Kozma 5, Lantos 1, Szabó L. 5. Edző: Baunok Bernadett, Vadkerti Attila.

A különbség túlzó

Kézilabda Szeged SE (10.)–Bácsalmás (4.) 18–30 (9-12)
Női kézilabda NB II., Dél-keleti csoport, 16. forduló. Szeged, Etelka sori sportcsarnok, 30 néző. Vezette: Parádi, Ujhelyi. 
KSZSE: Budai (kapus) - Fehér 6,  Lepényné Pocsai 5, Csányi 1, Horváth 3, Takács, Leczkési 2. Csere: Kürti (kapus),  Békési M., Kárász, Bajic, Limpek, Kakuszi, Nyerges 1. Edző: Farkas Kitty.

Farkas Kitty: Sokáig jól tartottuk magunkat a harmadik helyezett ellen, a különbség túlzott, mert a végén mindenkinek adtam lehetőséget a játékra.

A szünet után döntöttek

Köröstarcsa (10.)–DUCOR Makó (3.) 24–30 (16-16)
Férfi kézilabda NB II., Dél-keleti csoport, 16. forduló. Mezőberény, 80 néző. Vezette: Rácz, Rigó.
DUOCOR Makó: Balán, Kocsis (kapusok) – Bujtár 8, Árokszállási 7, Csányi 5, Faragó 3, Bajorhegyi 2, Bahdi 2, Glasza 1, Maróti 1, Valaczkai 1, Miksi. Edző: Miksi István.

Nyert a dobogós

Mezőtúr (2.)–OTP Bank-Pick Szeged U23 (5.) 34–29 (19-14)
Férfi kézilabda NB II., Dél-keleti csoport, 16. forduló. Mezőtúr, 100 néző. Vezette: Győr, Hadas.
OTP Bank-Pick Szeged U23: Kerekes, Farkas B. (kapusok) – Francia 1, Tusjak 2, Jakoljevic 1, Pintér 8/1, Szekeres, Kaposvári 1, Vojnár 3, Csíki 1, Budai 4, Szűcs 5, Kovács M. 2, Bai 1. Edző: Hutvágner István.

Tovább robognak

Vidux-Szegedi RSE - Palota RSC 3:1 (25:11, 17:25, 25:19, 25:23)
Női röplabda NB II., Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 2. forduló. Mórahalom, 45 néző.
Vidux-Szegedi RSE: Kádár, Fürdök, Lefforge, Nyers, Bálint,  Kovács-Fiskus. Csere: Kujundzic (libero), Nagy-Hegyesi (libero), Sojnóczky, Kiss N., Farkas A., Szatmári, Kiss B., Mányai. Edző: Milodanovics Andrea.

Milodanovics Andrea: - A mai mérkőzésen nem teljesítettünk jól: remélem, hogy ez csak egy múlandó állapot és innentől kezdve komolyabban fogjuk venni a meccseket. Az volt az érzésem, hogy a lányok ezt a találkozót nem vették elég komolyan, azt hitték, hogy könnyű lesz. Én tudom, hogy ebben a szakaszban már nincs rossz csapat, és nincs olyan csapat sem, aki ne szeretne nyerni ellenünk. Mindenki küzd, mindenki meg szeretne minket verni, és ha szeretnénk a feljutásért játszani, akkor nagyon gyorsan össze kell szednünk magunkat és visszatérni a régi kerékvágásba, mert ez így nem lesz elég. Csütörtökön már jön is a következő forduló és nagyon veszélyes mérkőzés lesz számunkra a Szolnok ellen. Azért jellemzem ezt veszélyesként, mert úgy érzem, hogy a játékosaim félvállról veszik a mérkőzéseket, és nem gondolják, hogy veszélybe kerülhet a pozíciónk. Nagyon erős játékkal kell odaállnunk a pályára, mert a Szolnok ellen a mai teljesítmény kevés lesz. A Palota RSC a biztos szerváikkal és a játékukkal kizökkentett minket a komfortzónánkból és ezért jutottunk ide ahova. Bízom benne, hogy nagyon gyorsan visszaáll a rend, és tovább tudunk menetelni hibátlanul, ahogy eddig is tettük. Köszönjük szépen a szurkolást mindenkinek, aki kijött!

Zsinórban a kilencedik vereség

HVSC (10.)–AVUS (6.) 8–9 (0-2, 2-1, 2-3, 4-3)
Férfi vízilabda OB I./B, 22. forduló. Hódmezővásárhely, vezette: Vörös, Juhász.
HVSC: Ujházi – Kürti-Szabó 3, Józsa 1, Benkő 1, Szécsi, Badó 2, Vigh. Csere: Oláh (kapus), Barna, Werner 1, Kudella, Tóth B. Edző: Szabó Tamás.

Szabó Tamás: – Nem tudok panaszkodni a játékosokra, mindent beletettek. Régóta küzdünk az emberelőny kihasználásával, főleg a meccs elején voltak ezzel gondjaink, és persze a kihagyott büntető sem tett jót.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában