A Hódmezővásárhelyi FC kikapott az MTK II.-től

2023.03.12. 18:24

Vége a sorozatnak

Vereséget szenvedett a labdarúgó NB III. Közép csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC, amely hazai pályán az MTK II. együttesétől kapott ki 2–0-ra.

M. J.

A hódmezővásárhelyi csapat (kék-sárgában Orosz Márk) vereséget szenvedtek az MTK tartalékjától.

Fotó: Török János

Rosszul kezdte a mérkőzést a Hódmezővásárhelyi FC, amely már a meccs elején hátrányba került. A hazaiak saját labdavesztés után kapták a gólt, amelyet Barkóczi Benedek a hetedik percben szerzett.

A HFC szépen lassan belerázódott a meccsbe, éledezett a játéka is, és ennek eredménye volt egy kiharcolt 11-es. Szöglet után Schildkraut lövésébe ért bele kézzel az egyik fővárosi védő, a 11-est azonban Irmes Dávid kihagyta, illetve a bal sarokra tartó labdát a kapus kivédte. 

És ahogy lenni szokott, jött a büntetés: a 30. percben háromszor is elpattant a labda a hazaiaktól, Barkóczi pedig spiccel ritkán látható gólt lőtt a jobb felső sarokba. 

Még mindig az első félidőben jártunk, amikor Schildkraut jobbról tört a kapu felé egyedül, ám tiszta helyzetben a kapusba lőtte a labdát.

A mérkőzés szünet utáni szakasza már jobban nézett ki hódmezővásárhelyi szempontból, ám a hazaiak keveset jutottak el a kapuig. Szabó Péternek volt még nagyobb lehetősége, ám a labdáját egy védő a gólvonal előtt rúgta ki a mezőnybe. 

Antal Krisztián: – Sajnáljuk, hogy elveszítettük a hazai veretlenségünket, de egy jó csapattal találkoztunk. Az első félidő nem volt rendben, nem a megbeszéltek szerint játszottunk, a másodikban azonban megpróbáltunk mindent, de luxus 11-est hibázni és a tiszta ziccert kihagyni. Ahhoz, hogy a meccsbe vissza tudjunk jönni, az adódó nagy lehetőségeket ki kellene használni. A szurkolóknak köszönjük a buzdítást, és a vereség ellenére kiálltak mellettünk. 

Hódmezővásárhelyi FC–MTK II. 0–2 (0–2)

Labdarúgó NB III., Közép csoport, 25. forduló. Hódmezővásárhely, városi stadion, 450 néző. Vezette: Nagy Attila (Juhász László, Harsányi Martin).

HFC: Deczki – Orosz M. (Barta, 88.), Hunya, Szabó P., Zabari (Zámbori D., a szünetben) – Juhász J. – Pesuth (Fődi Zs., 62.), Zana, Schildkraut, Bata Cs.  Irmes (Tapiska, 62.). Vezetőedző: Antal Krisztián.

MTK II.: Csenterics – Godwords, Guth, Dóra, Kapronczai – Miknyóczki (Necula, 46.), Szőke, Törőcsik (Hegedűs, 92.), Bene, Juhász L. (Juhász B., 82.) – Barkóczi. Vezetőedző: Kanta József.

Gólszerző: Barkóczi (6., 30.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában