Helyi sport

2023.05.30. 17:18

A Fejér vármegyei bajnok lesz a Szeged-Csanád GA II. ellenfele az NB III.-ért

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a vármegyei bajnokok számára az NB III.-as osztályozót: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-re a Fejér vármegyei bajnok vár.

V. P.

A kék-feketemezes szegediekre a Fejér vármegyei bajnok vár.

Fotó: Gémes Sándor

A 19 vármegye és Budapest bajnokcsapatai közül összesen 18 jelezte, hogy vállalná a harmadosztályba való feljutást – idéntől újdonság, hogy amennyiben a bajnokcsapat nem rendelkezett az induláshoz szükséges licenccel, akkor a második, vagy a harmadik csapat is ott lehetett az osztályozó mezőnyében.

A tíz feljutó helyért így nyolc párharcot rendeznek, míg Fortuna a Martfűnek és a Sopronnak kedvezett, ők játék nélkül az NB III.-ban folytathatják. Csongrád-Csanád vármegye bajnoka, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. a Gárdonyt kapta ellenfélként. A Fejér vármegyei bajnok magabiztos teljesítménnyel lett aranyérmes, az ezt megelőző két szezont egyaránt az NB III.-ban töltötte.

– Ezen a szinten egy összeszokott, rutinos játékosokból álló ellenfelet kaptunk. Biztos vagyok benne, hogy kiélezett párharc lesz. Bízom a játékosaimban, nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Önbizalommal telve várjuk a két mérkőzést, azon leszünk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot – nyilatkozta a párharc előtt Andorka Péter, a csapat edzője.

A párharcot vasárnap 17.30-tól itthon kezdik a szegediek, majd a visszavágót jövő vasárnap, Gárdonyban rendezik. A párharc során nem számítanak az idegenben lőtt gólok, ha összesítésben döntetlent hozna a 180 perc, akkor kétszer 15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások következnek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában