Férfi kézilabda NB I.

2023.05.20. 22:47

A Pick Szeged Garciandía és Rosta vezérletével megállíthatatlan volt Csurgón

Csapata védekezését dicsérte Juan Carlos Pastor, miután az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 33–26-ra győzött Csurgón az NB I. 25. fordulójában. A Tisza-partiak ezzel újabb lépést tettek az alapszakasz-elsőség felé, amihez már csak arra van szükség, hogy pénteken a Pick Arénában legyőzzék a Komlót.

Becsei Dávid

Garciandía (balról) és Rosta nyolc-nyolc gólt jegyzett Csurgón.

Fotó: Karnok Csaba – archív

Mivel tizennégy felnőtt és két utánpótlás játékos nevezhető a bajnoki mérkőzésekre, így ezúttal Bánhidi Bence, Mario Sostaric és Sebastian Frimmel maradt ki a szegedi meccskeretből, míg a fiatalok közül már nem először Molnár Robin és Tisza Levente bizonyíthatott a szakmai stábnak. 

Óvatosságra és teljes erőbedobásra késztette a Picket a rivális Telekom Veszprém május hatodikai csurgói vendégjátéka. A Bajnokok Ligájától Kielcében búcsúzó veszprémiek mindössze 28–27-re nyertek a somogyiak ellen, a döntetlentől sorozatban három védéssel Rodrigo Corrales mentette meg őket. 

Hamar szerte foszlatta a hazai reményeket a Szeged, a hetedik percben már 1–5 állt az eredményjelzőn. A 21. minutumban még 10–12-re felzárkózott a Csurgó, a szünetre viszont Rosta-találatokkal 18–12-re lépett el az ötszörös magyar bajnok. 

Keretben volt, de nem lépett pályára Tönnesen és Stepancic sem, poszttársuk, Garciandía viszont tíz lövésből nyolc gólt jegyzett – ugyanilyen lőlappal büszkélkedhetett Rosta Miklós is Csurgón. A legszorosabb eredményt a 45. percben 20–25-nél mutatta a tábla, a legnagyobb különbséget pedig néhány perccel előtt 15–23-nál. A vége 26–33, ha pénteken itthon győz a Pick a Komló ellen, akkor valószínűleg június 2-án este a Pick Arénában kezdheti meg a bajnoki döntőt. 

Juan Carlos Pastor: – Egy nagyon fontos mérkőzésen gyűjtöttünk be újabb két pontot. Kiválóan védekeztünk és jól támadtunk. Az első félidőben jobban játszottunk, mint a másodikban. A szünetre hatgólos előnnyel mentünk, majd a szünet után a Csurgó eggyel csökkentette ezt. Ezután a védekezésünknek köszönhetően ismét növeltük a két csapat között a különbséget. Nagyon komolyan vettük ezt a találkozót, egy mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt örülök, hogy lehetőségünk van az első helyen befejezni az alapszakaszt. 

Csurgó–OTP Bank-Pick Szeged 26–33 (12–18) 
Férfi kézilabda NB I., 25. forduló. Csurgó, Sótonyi László sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Fekete, Tóth D. 
Csurgói KK: Füstös – Krsmancic 8/3, Szeitl E. 1, Gábor M. 3, Borsos, Herceg 6, Bazsó. Csere: Holló (kapus), Markez 3/2, Tóth Á. 1, Spruk, Krecic 2, Szeitl L. 2, Gebhardt. Horváth P. Vezetőedző: Baranyai Norbert.  
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 4/1, Garciandía 8, Bombac 2, Rosta 8, Mackovsek 5, Szita 1. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Blonz 1, Martins 1, Bodó 3, Molnár R., Tisza. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 5/5, ill. 2/1. 
Kiállítás: 6, ll. 8 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában