Férfi kézilabda

2023.05.12. 09:39

Bejelentette második érkező játékosát a Pick Szeged

A norvég kapus, Emil Kheri Imsgard után Marin Jelinic nevéről is lehullt a lepel. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az elkövetkező két szezonra leigazolta a horvát Nexe horvát válogatott balszélsőjét.

Becsei Dávid

Marin Jelinic (balról) kétéves szerződést kötött az OTP Bank-Pick Szegeddel.

Fotó: Karnok Csaba

2023-tól Kárpáti Krisztián, 2024-től Michael Apelgen lesz az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője. Őket követően immár újabb érkező játékosról számolt be a Tisza-parti férfi kézilabdacsapat a hivatalos honlapján. A 26 éves Jelinic a dán GOG-ba igazoló Alexander Blonz helyére jön. 

– Boldog vagyok, hogy ebbe a csapatba szerződhetek. Szeged egy gyönyörű város, ezt a 2022-es Európa-bajnokság alatt már megtapasztaltam. Luka Stepancic és Mario Sostaric a válogatottban csapattársam, sok szépet meséltek a városról és a csapatról, így nagyon várom a szegedi szereplésem – kezdte székfoglalóját a klubhonlapon Marin Jelinic, aki a Nexe mezében idén ötvennyolc gólt lőtt a második számú kupasorozatban, az Európa-ligában idén. 

A Kiss Bence cégvezető szerint a védekezés során kettes pozícióban bevethető játékos úgy fogalmazott, egy kézilabdás számára világos, hogy mit jelent egy ilyen patinás, Európa-hírű csapatban szerepelni, mit jelent felhúzni a kék mezt, éppen ezért döntött a váltás és a Szegedre igazolás mellett. 

1996. december hetedikén Metkovicsban született Jelinic. Itt ismerkedett meg a kézilabdával, majd a Kastela csapatából 2017-ben igazolt a Nexébe. A nemzetközi kupaporondon, az Európa-ligában, illetve jogelődjében, az EHF-kupában százkilencvenkilenc gólt szerzett eddig. Az Eb csoportkörében kétszer lépett pályára a Pick Aréna küzdőterén, az ukránok ellen 38–25-re megnyert mérkőzésen hat találatot jegyzett. A 2023-as világbajnokságon huszonhárom gólt dobott. 

Eldőlt Bogdan Radivojevics sorsa is a Pick Szegednél. A szerb válogatott jobbszélső csütörtökön késő este közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik a szezon végén a csapattól. 

– Véget értek a szép idők, fájó szívvel búcsúzom kell tőletek. Voltak hullámvölgyek, de csak a szép dolgokra emlékszem majd. Minden jót kívánok a jövőben! Hajrá, Szeged, csak előre! – írta érzelmes búcsújában a 30 éves játékos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában