Férfi kézilabda

2023.05.19. 15:20

BL-győztes beállót igazolt a Pick Szeged

Orosz válogatott beállóval pótolja a Bukarestbe igazolt Rosta Miklóst az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A 32 esztendős Gleb Kalaras a német Melsungenből érkezik a Tisza-parti klubhoz, amellyel egy plusz egyéves szerződést kötött.

Becsei Dávid

Gleb Kalaras a Vardar Szkopje játékosként többször megfordult az újszegedi sportcsarnokban.

Fotó: Török Attila/MW

Remek védő hírében álló játékossal erősíti meg keretét a következő szezonra a Pick Szeged. Kalaras támadásban is használható beálló, így fontos láncszeme lehet majd a jelenleg ötszörös magyar bajnok Tisza-partiaknak. 

A 205 centiméter magas Kalaras 2019-ben Bajnokok Ligáját nyert az észak-macedón Vardar Szkopjéval. Emlékezetes szezon ez a szegedi szurkolók számára is, mivel a Vardar éppen a Picken keresztül jutott be a kölni négyes döntőbe. 

Kalaras a harmadik új játékos, akinek az érkezését bejelentette a szegedi csapat a következő szezontól. Még decemberben derült ki, hogy a távozó Alilovicot a norvég válogatott kapus, Emil Kheri Imsgard pótolja, míg az elmúlt héten a horvát válogatott balszélső, Marin Jelinic érkezéséről hullt le a lepel.

Május nyolcadikán az is kiderült, hogy a 2023–2024-es idényben Kárpáti Krisztián lesz a Pick vezetőedzője, segítője pedig Vladan Jordovics. A 2024–2025-ös szezontól svéd páros veszi át az irányítást, a vezetőedző Michael Apelgren, a másodedző Jonas Källman lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában