2024-től Szegeden lesz másodedző

2023.05.24. 15:29

"Eljött a búcsú ideje!" – Jonas Källman bejelentette visszavonulását

Eljött a búcsú ideje – kezdte bejelentését közösségi oldalán Jonas Källman. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó a Pick Szegeddel kétszeres magyar bajnoknak, egyszeres magyar kupa-aranyérmesnek és EHF-kupa-győztesnek mondhatja magát. Ő az egyetlen, akinek a mezszámát, a 8-ast a Tisza-parti klub visszavonultatta. Közönségkedvenc legenda.

Becsei Dávid

Jonas Källman bajnokként búcsúzott el Szegedtől 2021 nyarán.

Fotó: Frank Yvette – archív

Huszonhárom év után döntött úgy, hogy befejezi játékos-pályafutását, amelyen keresztül végig az álmait élhette. 

– Ez volt az egyik legnehezebb döntés, amit valaha meg kellett hoznom, de a testem már nem úgy regenerálódik, ahogy szeretném, ezért jobbnak látom most befejezni a pályafutásomat, amikor még jól érzem magam és élvezem – részletezte döntésének a hátterét.

Búcsúzó bejegyzésében úgy fogalmazott, rengeteg jót nyújtott számára a kézilabda.

– Rengeteg meccset megnyertem és sokat veszítettem. Vidám pillanatokból sem volt hiány, de akadtak kiábrándítók is. Néha könnyű volt, máskor nehéz. Amiket viszont magammal viszek, azok a megélt jó emlékek, a különböző kultúrák, amelyeket megtapasztaltam és leginkább azokat a csodálatos embereket, akiket megismertem – folytatta.

Minden nyolc évesen Växjöben kezdődött, majd Skövde, Ciudad Real, később Szeged, majd Lisszabon.

– Valóra vált az álma egy svéd kisfiúnak, aki imádta a kézilabdát. Életem egyik fejezete most véget ér. Remélhetőleg hamarosan indul egy másik, ami ahhoz kötődik, amit a legjobban szeretek csinálni: a kézilabdához. Hamarosan találkozunk! – zárta érzelmes bejegyzését.

Ahogyan az már korábban kiderült, 2024. július elsejétől az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője a svéd Michael Apelgren lesz, akinek a másodedzői feladatait Jonas Källman látja majd el.

Természetesen a szegedi klub is megemlékezett Jonas pályafutásáról, a szép sorokat ide kattintva olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában