Helyi sport

2023.05.20. 09:45

Előnyben a Kosársuli az ötödik helyért folyó párharcban

Hatpontos idegenbeli győzelmet aratott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

V. P.

Előnyből várhatják a szezon utolsó meccsét a vásárhelyi kosarasok.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

Megtörte február óta tartó idegenbeli nyeretlenségét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli csapata, miután az ötödik helyért folytatott párharc első felvonásán hatpontos győzelmet aratott a Dunaharaszti otthonában.

A második negyed közepén már 12 ponttal is vezettek a vásárhelyiek, a nagyszünetre azonban csak négy pont volt a különbség a két csapat között, 34–38.

A folytatásban viszont ritmust váltott a Dunaharaszti, amely át is vette a vezetést, sőt, hatpontos előnyből várhatta az utolsó negyedet. Ekkor azonban összeállt a Kosársuli védekezése. Egy 11–0-ás futással sikerült fordítani, 62–71 volt a Kosársulinak, amikor időt kért a korábban Vásárhelyen játékosként is megfordult jelenlegi Dunaharaszti-tréner, Ughy Albert. Ekkor ugyan zárkóztak a hazaiak, de végül sikerült megőrizni az előnyt: hat ponttal, 75–69-re nyert a Kosársuli, így előnyből várhatja a második meccset.

A párharc visszavágóját csütörtökön 18.30-tól rendezik a Hódtói sportcsarnokban.

Vuk Pavlovic: Értékes idegenbeli győzelmet arattunk. Az első negyed elején megszerzett előnyünket nem tudtuk megtartani, a Dunaharaszti megtalálta a réseket a védekezésünkben. Sokszor rossz ritmusban támadtunk, kapkodtunk és nem voltunk elég precízek. A negyedik negyedben nagyon jól védekeztünk, amiből jöttek a jó a támadások és bementek a dobásaink. Hatpontos előnnyel kezdjük a visszavágót, ettől függetlenül nem fogunk számolgatni, magabiztos játékkal és győzelemmel szeretnénk zárni a szezont.

Dunaharaszti MTK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 69-75 (18-20, 16-18, 24-14, 11-23)
Férfi kosárlabda NB I./B., Zöld csoport, az 5. helyért, első mérkőzés. Dunaharaszti Városi Sportcsarnok. Vezette: Hervay, Gaál, Sentényi.
DMTK: Mészáros 15/9, Simonics 2, Burai 18/6, Boinitzer 19, Joó 5/3. Cserék: Imolay 4, Bocsárdi 2, Kutrovich 2, Szatmári 2, Fekete. Vezetőedző: Ughy Albert.
Kosársuli: Varga Á. 10/3, Borbáth 15/3, Bálint 18/9, Balogh 4, Varga Z. 7. Cserék: Kelemen 16/12, Bősz 3/3, Pinnyey 2, Knyur. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában