Zsinórban hat győzelem

2023.05.21. 06:00

Győzelemmel búcsúztatta kapitányát a Naturtex-SZTE-Szedeák - GALÉRIA

Megnyerte szezonbeli utolsó hazai meccsét, így győztesen búcsúztatta az idény végén visszavonuló csapatkapitányát, Kerpel-Fronius Balázst a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Vajgely Pál

Kerpel-Fronius Balázs utoljára játszott az újszegedi sportcsarnokban.

Fotó: Karnok Csaba

Szezonbeli utolsó hazai bajnokiját játszotta a Kaposvár ellen a Naturtex-SZTE-Szedeák: nem csak a csapat, hanem Kerpel-Fronius Balázs számára is ez volt az utolsó meccs az újszegedi sportcsarnokban, miután a szegediek csapatkapitánya az idény végén visszavonul a játéktól. A feldobás előtt Kardos Péter, a Szedeák elnöke köszöntötte a klubban négy szezont lehúzó kosarast.

A fiatalokra építő Kaposvár kezdett jobban, és triplázásának köszönhetően vezetni tudott: a félidőben például öt ponttal. A harmadik negyedtől azonban sikerült fordítani a Szedeáknak, Washington vezérletével jobban állt a Tisza-parti csapat, pedig a magasemberek (Bognár és Filipovics) egyaránt személyi hibaproblémákkal küzdött. A kaposvári fiatalok egy pillanatra sem adták fel, hiába vezetett a Szedeák többször is pár ponttal, nyílt meccs maradt egészen a végjátékig. Nicholson kosara után három ponttal vezetett a Szedeák, 92–89-nél viszont még volt egy dobása a Kaposvárnak: Krnjajszki távolija viszont lejött, majd Washington a büntetőivel végleg eldöntötte a meccset.

Ezzel zsinórban hat meccset nyert meg a Szedeák, így győzelemmel búcsúztatták Kerpel-Fronius Balázst, az idényt pedig szerdán a Budapesti Honvéd otthonában zárják.

 

Nikola Lazics: Gratulálok a csapatomnak, de gratulálok a Kaposvárnak is! Azt hittük az elején, elég lesz, ha a pályán vagyunk. Hat győzelmet szereztünk zsinórban, a kötelezőt teljesítettük, megvan a bennmaradás. Tudom, sok játékos fejben már nincs itt, de sikerült nyernünk, ez volt a fontos. Gratulálok Kerpinek, korábban is együtt dolgoztunk, tudom, hogy egy nagyon jó játékos, és egy nagyon jó ember is, sok sikert kívánok neki a civil életben! Szerintem hibázik, hogy abbahagyja, de ez az ő döntése. Köszönöm a szurkolók támogatását, még van egy meccsünk, megpróbálunk jobban játszani, mint ma.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Kaposvár 94–89 (19–23, 24–25, 28–18, 23–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Fodor, Rácz, Gál.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 29/9, Polányi, Person 6/6, Nicholson 15, BOGNÁR 15. Csere: Kerpel-Fronius, Carter 14, Filipovics 7, Kovács Á. 3/3, Balogh 5. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kaposvár: Paár 14/6, Puska 16/6, Halmai 1, KRNJAJSZKI 17/3, HUGHES 21. Csere: Bogdán 12, Fehérvári, Hajduk 2, Szőke 6/6. Vezetőedző: Szőke Balázs.
Kipontozódott: Puska (40.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában