Új korszak kezdődik

2023.05.08. 09:56

Hivatalos: megvan, ki lesz a Pick Szeged vezetőedzője nyártól

Új korszak, új alapokra építkezve – ezzel a címmel jelentette be az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, hogy a következő szezonban Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovics irányítja a felnőttcsapat szakmai munkáját, míg 2024-től az Apelgren, Källman páros.

Becsei Dávid

A következő idényben Kárpáti Krisztián (balról) lesz az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője.

Forrás: pickhandball.hu

Novemberben jelentette be a Pick Szeged, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző közös megegyezéssel a szezon végén távozik a csapat kispadjáról. Az elmúlt fél évben több vezetőedző neve is felmerült a zuhanyhíradóban, végül ma a klub elnöke, Szűcs Ernő Péter lerántotta a leplet az információkról. Juan Carlos Pastor utódja a Pick Akadémia edzője, Kárpáti Krisztián lesz, segítője pedig a szinten utánpótlásban dolgozó Vladan Jordovics.

A 2024. július elsejétől viszont újabb változás jön a szegedi kispadot az elmúlt napokban megjelent hírekkel megegyezően a Michael Apelgren, Jonas Källman páros veszi át. Az viszont a cikkből nem derül ki, a svéd edződuó hány évre írt alá.

Michael Apelgren 2024-ben érkezik Szegedre. Jelenleg a svéd férfiválogatott másodedzője és az IK Sävehof vezetőedzője.
Forrás: az IK Sävehof Facebook-oldala

– Egy igazán szerethető csapatot szeretnénk felépíteni, miközben fontos cél, hogy az építkezés időszaka ne menjen az eredményesség rovására. A következő szezonra bár nincs kimondott elérendő eredmény, de a bajnoki döntőt, a kupadöntőt és a BL-csoportkörből továbbjutást így is reálisnak látjuk – beszélt a célokról a klubelnök. Hozzátette, nagyon fontos, hogy szurkolók is értsék a folyamatot, és tudják, mi vár a klubra a következő időszakban. 

A Szűcs Ernő Péterrel készült teljes interjút ide kattintva olvashatja el, amiben megindokolja, miért esett a választásuk Kárpáti Krisztiánra, illetve mi volt a annak a döntésnek a háttere, hogy Apelgren csak 2024-ben csatlakozik a szegedi csapathoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában