Női vízilabda OB I.

2023.05.21. 17:59

Kikapott a BVSC-től, hatodik lett a Valdor Szentes

Két napon belül másodszor már nem sikerült igazán szoros mérkőzést játszania a Valdor Szentesnek a BVSC-vel. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc tétje az ötödik hely volt, a zuglóiak a szentesi 10–9-es sikerük után 12–5-re nyertek otthon és szerezték meg az ötödik pozíciót.

Becsei Dávid

Polák Zsófia (balról) és Horváth Luca. Előbbi két győzelemnek is örülhetett két napon belül.

Fotó: Vidovics Ferenc

Csak a győzelemmel tarthatta volna életben reményeid a Szentes az ötödik helyet illetően. Ezúttal viszont nem sikerült úgy kezdeniük Kövér-Kis Rékáéknak, hogy megrengessék a BVSC védelmét. A hazaiak első perctől az utolsó uralták a játékot, a nagyszünetbe mutatta a legkisebb különbséget az eredményjelző 5–4-nél.

A meccs második részében viszont teljesen felőrölték a hazaiak a vendégeket. A Valdor Szentes így a hatodik helyen zárja a 2022–2023-as bajnoki idényt a női vízilabda OB I.-ben.

Matajsz Márk: – Gratulálok a BVSC-nek, teljes mértékben megérdemli az ötödik helyet a bajnokságban, habár az alapszakaszban megelőztük. Én inkább erre, a pozitív dolgokra emlékszem szívesen. Ez a mérkőzés nagyon nem sikerült nekünk. Próbáltunk felkészülni egy nap alatt, a szentesi találkozónk viszont sokkal szorosabb volt. Akartak és küzdöttek a játékosaim, de nem volt szerencsénk sem és a BVSC lövései jobban ültek, mint a mieink. Picit gyámoltalanok voltunk, de ahogy a lányoknak is mondtam, ezt el kell felejteni. Sikerült jó csapatokat megelőzni, akik pedig előttünk vannak, azok tényleg jobbak nálunk jelen pillanatban. Kihozta magából a maximumot az idei keret, le a kalappal a csapatom előtt a szezonbéli teljesítménye miatt.

BVSC–Valdor Szentes 12–5 (4–2, 1–2, 3–0, 4–1)
Női vízilabda OB I., rájátszás az 5. helyért, 2. mérkőzés. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Debreceni, Ádám F.
BVSC: Kakas – Mészáros Farkas 1, Tóth R., Kolarova, Urvári L. 2, Kele, Gémes 4. Csere: Fekete 1, Dobos 1, Ármai 1, Batizi, Kenderes 1, Polák 1. Vezetőedző: Stieber Mercédesz.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Dankina, Bicskei, Bonca 1, Kövér-Kis, Tóth F. Csere: Héri N. (kapus), Hevesi, Mácsai K. 1, Boldizsár R., Samsonova, Bíró 2, Horváth L. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 6/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Tóth F., Horváth L.
Kiállítva cserével: Dankina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában