Helyi sport

2023.05.24. 06:00

Ma véget ér az év: a Budapesti Honvéd otthonában lép pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák

Jön a 2022-23-as szezon utolsó mérkőzése a Naturtex-SZTE-Szedeák számára: a kérdés, hogy a szegediek kiváló győzelmi szériája megszakad-e Budapesten, vagy hétmeccsesre nyújtják a győztes sorozatot.

V. P.

Az utolsó feladatra készülnek a szegedi kosarasok.

Fotó: Karnok Csaba

Különösebb tétje már nincs a ma esti szezonzárónak a férfi kosárlabda NB I./A csoportos alsóházi rájátszásban. Szombaton ugyanis eldőlt, hogy a Nyíregyháza búcsúzik az A csoporttól, miután a Naturtex-SZTE-Szedeák aktuális ellenfele, a Budapesti Honvéd győzelmet aratott a szabolcsiak ellenében, ezzel pedig lezárult a nyitott kérdés.

Ma pedig az utolsó fordulójához érkezik a 2022-23-as szezon. A Szedeák hatos győzelmi szériában várhatja az idényzárót, és minimum az alsóház harmadik, azaz összesítésben a 11. helyen végez. Ha viszont sikerül behúzni egymás után a hetedik meccset is, miközben a Paks vereséget szenved Kaposváron, akkor a 10. helyen zárnak a Tisza-partiak. A Honvéd dolga ebből a szempontból is egyszerűbb: a fővárosiak ugyanis sem előrébb, sem hátrébb nem végezhetnek az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, azaz biztosan utolsó előttiként zárnak. 

A mérkőzést ezúttal nem a Honvéd hazai pályájának tekinthető Ludovika Arénában rendezik, hanem a Gabányi László sportcsarnokban. A szezon során egyébként mindig a hazai csapat nyert Honvéd–Szedeák párosítás során, ez lesz a két csapat idénybeli negyedik összecsapása, két szegedi siker mellett az alapszakaszban a budapestiek nyertek január 28-án. 

Szombaton elbúcsúzott az újszegedi sportcsarnok közönségétől Kerpel-Fronius Balázs. A szegediek csapatkapitánya számára így a szezonzáró egyben az A csoportos karrierjének búcsúja is lesz, és ez lesz az utolsó mérkőzése a Naturtex-SZTE-Szedeák mezében. Érdekesség, hogy ezt éppen nevelőklubja ellen teheti meg: a két csapat legutóbbi meccsén, közel egy hónappal ez előtt az újszegedi sportcsarnokban a 82–73-as szegedi győzelmet hozó találkozón 14 pontot szerzett a szegedi cséká. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában