Férfi kézilabda

2023.05.26. 20:21

Megnyerte az alapszakaszt a Pick Szeged, itthon kezdheti a bajnoki döntőt – GALÉRIA

Nem forgott veszélyben a Komló elleni győzelme, így az alapszakasz-elsősége sem az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. 22–15-ös első félidő után 42–26-ra nyertek a Tisza-partiak itthon. Az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki döntő első felvonását jövő pénteken 18.30-tól a a Pick Arénában kezdi a Szeged a Telelkom Veszprémmel szemben.

Becsei Dávid

Miguel Martins két gólt szerzett a Komló ellen.

Fotó: Karnok Csaba

A vasárnapi gyermeknap előfutáraként a szegedi kézilabdázókat gyermekeik kísérték be a pályára a bemutatáskor. Nem volt ott ezen Bánhidi Bence, Alexander Blonz és Luka Stepancic, ők nem kaptak helyet a meccskeretben, míg két fiatal, Molnár Robin és Radvánszki Zsolt igen. 

Tönnesen góljával indult a mérkőzés, amelyen az alapszakasz-elsőség és az azzal járó bajnoki döntős pályaelőny megszerzése miatt a szegediek most sem veszíthettek pontot. A vendégcsapat sorsa már korábban eldőlt, ettől a meccstől függetlenül már a bennmaradást jelentő tizenegyedik helyen zárják a bajnokságot. Mindezek ellenére egy kisbusznyi szurkoló elkísérte a őket, akik nem bújtak el a 7300 feliratú – a baranyai város irányítószáma – molinó mögé. Hangosan és sportszerűen biztatták végig övéiket. 

Kissé lagymatag első perceket láthatott a kilátogató kétezer néző, főleg a vendégek lassították a támadásaikat, amennyire csak tudták. A góllövőlistát sokáig vezető Melnicsuk Viktor viszont bemutatta, miért is tartják tehetségesnek. Széles technikai repertoárt bemutatva már az első félidőben hatszor betalált, míg a jobbátlövő Szuharev négyszer. 

Szegedi oldalon viszont Bombac próbálta szemmel láthatóan gyorsítani a hazai labda felvezetéseket és befejezéseket. Ezekből rendszerint Rosta-gól beállóból, vagy egy szélsőtalálat Sostarictól, illetve Frimmeltől volt a forgatókönyv. 

A második félidőre teljesen más kávéházba került a két csapat. Elmúlt a komlói támadások hatékonysága. Elfáradtak, a szegedi védelem viszont masszívan állt a lábán, ahogyan a szünetben Alilovicot váltó Mikler is. A 49. percben 38–21-ben még az arénacsúcs sem tűnt távolinak, április végén 46–22-re kapott itt ki a Fejér-BÁL Veszprém. Az iram csökkent, így a végén „csak” 42–26-ot mutatott az eredményjelző. 

Juan Carlos Pastor: – Sportszerűen állt bele a mérkőzésbe a Komló, amit köszönünk nekik és sok sikert kívánok a csapatnak a jövőben. Mindkét játékrészben jól kézilabdáztunk, így nagyobb különbséggel győztünk, ami jól szolgálta a felkészülésünket a ránk váró bajnoki döntőre. 

OTP Bank-Pick Szeged–Komló 42–26 (22–15) 
Férfi kézilabda NB I., 26. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2134 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. 
OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 5, Tönnesen 4, BOMBAC 4, ROSTA 5, Mackovsek 3, Szita 2. Csere: Mikler (kapus), GABER 3, RADIVOJEVICS 5/2, Bodó 3, Frimmel 3, Garciandía 1, Martins 2, Molnár R. 2, Radvánszki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Komló: Granic – Vaskó 1, Grünfelder 1, Vekic 1, Szöllősi O., Jerkovics 1, Hoffmann 1/1. Csere: Pásztor I. (kapus), MELNICSUK 8/1, SZUHAREV 4, Sunajko F. 2, Takács 4/1, Zobec, Urbán 2, Vranac 1, Kovács D. Vezetőedző: Marosán György. 
Hétméteres: 3/2, ill. 4/3. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában