Helyi sport

2023.05.28. 09:48

NB I.-be jutott az SZRSE női csapata - videó

A visszavágón három szettben nyert, így feljutott a Vidux-Szegedi RSE női csapata.

Munkatársunktól

Feljutottak a szegedi lányok.

Fotó: Kocsis Alíz

Idegenben 3:1-re nyerte az osztályozó első meccsét a Vidux-Szegedi RSE az Eötvös DSE ellen, a szombati visszavágón így két nyert szett is elég volt ahhoz, hogy megnyerje a párharcot a szegedi csapat.

Nos, a lányok ezt nem is bízták a véletlenre, egy szoros első játszma után a másodikban már magabiztosabb játékot mutatva behúzták az első két szettet – majd jöhetett az örömjáték, de a harmadik játszma is SZRSE-sikerrel végződött.

Mindez azt jelenti, hogy a klub történelmében először NB I.-ben szerepelhet majd a Vidux-Szegedi RSE női csapata.

Milodanovics Andrea: – Megvan az eredmény, amit két éve vártunk: végre feljutottunk az NB I-be! Nagyon sokat küzdöttünk ezért: mind a mostani, mind a tavalyi csapatom, hiszen ők is sokat tettek azért, hogy ez az álom megvalósuljon. Innentől kezdve határ a csillagos ég! Építenünk kell egy olyan csapatot, aki magabiztosan el tudja majd indítani az NB I-es szezont. Izgatottan várjuk a jövőt!

Vidux-Szegedi RSE–DSZC-Eötvös DSE 3:0 (25:22, 25:16, 26:24)
Női röplabda NB II., osztályozó, 2. mérkőzés. Szeged, Lila iskola, 180 néző. Vezette: Csizmarik, Villás.
Vidux-Szegedi RSE: Kádár Gréta, Farkas Antónia, Kovács-Fiskus Fanni, Bálint Viktória, Nyers Noémi, Szatmári Júlia. Csere: Nagy-Hegyesi Réka (libero), Kujundzic Leila (libero), Kiss Boglárka, Fürdök Lilla, Horváth Dalma, Erdei-Strohner Enikő, Kiss Nóra, Sojnóczky Sára.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában