Bárdos Inez ezüstérmes az isztambuli világkupán

2023.05.24. 07:48

Nem sok hiányzott a torna meglepetéséhez

A Halker-KirályTeam Szeged csapatából ezúttal csak a junior korosztályú Bárdos Inez utazott el a törökországi Isztambulba, ahol a Turkish Open WAKO World Cup elnevezésű kick-box világkupát rendezték meg.

Munkatársunktól

Bárdos Inez és a törökországi ezüstérem.

Fotó: Halker KirályTeam

A verseny hatalmas érdeklődést váltott ki, és nem kevesebb mint 42 ország 2807 versenyzője vágott neki a viadalnak, a szervezők 3549 nevezést regisztráltak a három napos világkupára. Ez a verseny a rendezők szempontjából is kiemelt fontosságú, amolyan főpróba volt, hiszen idén Törökország ad otthon az utánpótlás Európa-bajnokságnak is.

Bárdos Inez a junior –50 kg mellett benevezett az egyel magasabb, felnőtt korcsoport küzdelmeibe is a pointfighting szabályrendszerben. A saját kor- és súlycsoportjában nagyon szépen, magabiztosan haladt előre, és bemasírozott a döntőbe, amelyben a régi ellenlábasával, egy osztrák versenyzővel találkozott. A két lány tucatnyiszor csapott már össze egymással a különböző nemzetközi színtereken váltakozó eredménnyel. Ezúttal az ellenfél jött ki győztesen a döntőből, így Bárdos Inez világkupaezüsttel gazdagította gyűjteményét a 21 versenyzőt felvonultató súlycsoport küzdelmeit követően.

Utolsó éves juniorként a versenyző minden lehetőséget megragad, hogy szokja a felnőtt korosztály mezőnyét, nem volt ez most sem másképp. A felnőtt –50 kg küzdelmeit is egy nagyszerű diadallal kezdte, majd a legjobb 8 között a súlycsoport jelenlegi egyeduralkodója a többszörös világ-és Európa-bajnok szlovén hölgy, Tyra Barada várt rá. 

Bárdos közel állt egy világraszóló bravúrhoz, hiszen 30 mp-el a mérkőzés vége előtt 5:5 állt az eredményjelzőn, ezt megelőzően pedig több ízben is pontelőnyben volt a szegedi lány. 

A mérkőzés végén az ellenfél érvényesítette a papírformát és végül 8:6-ra legyőzte a junior korú Bárdost, aki ezzel a 15 fős felnőtt mezőnyben 5. lett. 

– Inez ezzel az ezüstéremmel is jelezte, hogy továbbra is komolyan számolni kell vele a világversenyeken, és súlycsoportjának egyik legkiválóbb sportolója.A legnagyobb hazai vetélytársa a válogatottságért folyó küzdelemben ezúttal a 9. helyen végzett ugyanebben a súlycsoportban, így Inez értékes pontokat hozott rajta. A felnőttek között közel volt a versenyzőm ahhoz, hogy az egész torna egyik legnagyobb meglepetését okozza. A végső győztes szlovén lány ugyanis a 8 között erősen megizzadt az Inez elleni mérkőzésen, amit csak az utolsó másodpercekben tudott végül bebiztosítani. Ez a jövőre nézve rendkívül biztató produkció volt – értékelte elégedetten a szegedi lány teljesítményét edzője, Gyuris Gábor.

A Halker-KirályTeam Szeged másik versenyzője a nádudvari 7. Gasztro-kupán indult, és Valkó Dominik ismét döntőt vívott az országos versenyen.
A kadett I. korcsoportú Valkó kiválóan helyt állt, és egy fizikálisan jóval erősebb ellenfél ellen megvívott döntő után szintén ezüstérmet szerzett. 

 

Címkék#kick-box

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában