Szegeden született, játszott az NB I.-en, amikor kellett, segített

2023.05.22. 20:47

Újabb játékos búcsúzott az aktív játéktól

A Szeged-Csanád GA újabb játékosától búcsúzott el, aki abbahagyja az aktív futballt: Simon Ádám (33) után Vári Barnabás (35) is befejezte a pályafutását.

M. J.

Vári Barnabás a válogatott Könyves Norbert életét is megkeserítette Diósgyőrben.

Fotó: Kozma István/MW

A Szeged-Csanád GA a szezon zárásaként egy közös ebéden vett részt, amelyet megelőzően egy emlékplakettel búcsúzott a visszavonuló Vári Barnabástól.

A 35 esztendős, szegedi születésű hátvéd 2021 nyarán igazolt a csapathoz, amelyben 16 tétmérkőzésen 2 gólt szerzett. Vári Barnabás súlyos sérülésekkel küzdött az elmúlt években, de amikor lehetőséghez jutott, kimagasló teljesítményt nyújtott.

A 1987. szeptember 15-én Szegeden született játékos a Dunaferr SE és a Paksi SE utánpótlásában nevelkedett, játszott a harmadosztályban szereplő Paksi FC II-ben is. Először első osztályú mérkőzésen 2007. augusztus 4-én lépett pályára kezdőként a Kaposvár ellen 2–1-re elvesztett bajnokin. Abban az évben még hatszor kapott lehetőséget Gellei Imrétől. Általában csere volt, összesen 148 percet töltött a pályán, az NB III-ban 25 szereplése alatt 13 gólt szerzett.

A 2008–2009-es bajnokságban 20 alkalommal lépett pályára és két gólt szerzett. Első NB I-es találatát 2009. május 9-én szerezte az Újpest FC ellen, a mérkőzés 3–1-es paksi győzelmet hozott. A következő fordulóban a BFC Siófok kapuját vette be. Az NB III-ban 12 szereplése alatt 6 gólt szerzett.

A Paksi FC színeiben volt Ligakupa-döntős (2010) és az NB I.-ben ezüstérmes (2011).

Paks után játszott Szolnokon, Kisvárdán, Győrben, majd 2021-ben érkezett a Szeged-Csanád GA-hoz, és az előző két idényben ugyan csak 14 mérkőzésen kapott lehetőséget, ám amikor játszott, akkor magabiztos és megbízható volt. Két gólt szerzett, mindkettőt  a 2021–22-es idényben: egyet Diósgyőrben (0:40-től érkezik Vári a hosszún), egyet pedig a Nyíregyháza ellen (11-esből talált be a meccs hajrájában).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában