Helyi sport

2023.05.16. 07:00

Van mit törlesztenie a Szedeáknak

Hazai mérkőzéssel folytatódik a férfi kosárlabda NB I./A csoportjának alsóházi rájátszása a Naturtex-SZTE-Szedeák számára: Bognár Kristófék azt a Paksot fogadják, amelyet idén még nem sikerült legyőzniük.

V. P.

Stefan Filipovicsék idén még nem tudták legyőzni a Paksot.

Fotó: Török János

Négyes győzelmi szériában van a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely ennek köszönhetően nem csupán a bentmaradást biztosította be, de a hétvégi, nyíregyházi győzelmet követően már a Kaposvárt is megelőzte a  alsóházi rájátszás tabelláján. 

A szezonból még három meccsük maradt a Tisza-partiaknak, a héten pedig búcsúzik is szurkolóitól erre a szezonra. Előbb szerdán a Paksot, majd szombaton a Kaposvárt fogadják Nikola Lazics tanítványai, az idényt pedig jövő szerdán a Honvéd otthonában zárják majd.

Rátérve a szerdai meccsre, két olyan csapat találkozik az újszegedi sportcsarnokban, amely felszabadultan játszhat, hiszen a Paksnál már korábban eldőlt, hogy a kiesés miatt nem kell izgulniuk. Az atomvárosiak az alsóház másik jó formában lévő csapata, hiszen egymás után három győzelemmel érkeznek majd Szegedre. A két csapat ebben a szezonban háromszor találkozott egymással, és mindhárom mérkőzés paksi sikerrel ért vége: tavaly decemberben csak egyetlen ponttal, 72–71-re nyert az ASE.

Ha folytatná jó szériáját a Szedeák, akkor még az Oroszlányt megelőzésére is lenne matematikai esélye – az viszont már biztos, hogy a 12. helynél hátrébb nem végezhet a csapat. Két, felszabadult csapat találkozik tehát holnap 18 órától az újszegedi sportcsarnokban, a Naturtex pedig megpróbálhat visszavágni az idényben elszenvedett három vereségért.

A kiesés kérdése is eldőlhet a szerdai játéknapon, mert amennyiben a Nyíregyháza vereséget szenved Kaposváron, miközben a Budapesti Honvéd nyer az Oroszlány otthonában, akkor biztos, hogy a szabolcsiak búcsúznak az A csoportból, más forgatókönyvek esetén az utolsó két fordulóra marad a döntés, hogy a fővárosiak, vagy a Nyíregyháza lesz-e a kieső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában