Helyi sport

2023.05.24. 20:01

Vereséggel búcsúzott a szezontól a Naturtex-SZTE-Szedeák

Megfogyatkozva is nagyot küzdött a Naturtex-SZTE-Szedeák a budapesti idényzárón, izgalmas végjáték után azonban vereséggel búcsúzott a szezontól.

V. P.

Bognár Kristóf extrája nem ért szegedi győzelmet Budapesten.

Fotó: Gémes Sándor

Sérülések és betegségek miatt csupán egy légióssal a keretében futott ki a szezonzáróra a Naturtex-SZTE-Szedeák, a külföldi játékosok közül csak Wesley Person volt ott a pályán. 

Mindez nem látszott meg a népes szurkolótábor által biztatott szegediek játékán, akik az első tíz percben állva hagyták ellenfelüket. Bognár Kristófot nem tudták tartani a fővárosiak, a szegedi magasember hamar már a dupla-dupla közelébe került. A lepattanókat uralta a Tisza-parti csapat, amely 14 ponttal is vezetett a második negyed közepén. Ekkor viszont támadásban megálltak, a Honvéd zárkózott, bár Bognár büntetőivel végül öt ponttal vezetett a Szedeák a nagyszünetben, 37–42.

A harmadik negyedben Sherman tripláival a vezetést is átvette a Honvéd, de Bognár ezekre rendre válaszolni tudott, így nem engedte el ellenfelét a Szedeák. Az utolsó percre is egypontos különbséggel fordultak a felek, Person távolijára Demeter tudott válaszolni, egypontos hátrányból, 61–60-ról várhatta az utolsó tíz percet a Naturtex.

Hat szegedi ponttal kezdődött viszont a negyed, és az idő teltével állandósult is az ötpontos szegedi különbség, mindig akadt egy olyan megoldás, amelynek köszönhetően nem engedte közelebb két-három pontnál ellenfelét a Szedeák. Egészen a véghajáig, 74–79 nél ugyanis jött egy 7–0-ás Honvéd-futás, így 81–79-nél időt kért Nikola Lazics. Person állt bele egy távoliba, de ez hosszú volt, majd Sherman bedobta mindkét büntetőjét, 83–79, és csak 13 másodperc maradt az órán. Nem tudott már kosarat szerezni a Szedeák, amely így nem tudta megnyerni zsinórban a hetedik meccsét, és vereséggel zárta a 2022-23-as szezont. 

Budapesti Honvéd–Naturtex-SZTE-Szedeák 83–79 (10–21, 27–21, 24–18, 22–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 10. forduló. Budapest, Gabányi László sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Makrai, Lengyel, Sörlei.
Budapesti Honvéd: Mijovics 9, Tanoh Dez 16/3, Sherman 22/15, Crawley 12, Peringer 3. Csere: Kopácsi 5/3, Reizinger 2, Tarján 2, Demeter 6, Hajdu. Vezetőedző: Baksa Szabolcs.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Balogh 10, Person 19/12, Kovács 2, Filipovic 13, BOGNÁR 21/9. Csere: Kerpel-Fronius 8, Polányi 3, Mayer 3/3. Vezetőedző: Nikola Lazics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában