Helyi sport

2023.05.17. 20:23

Zsinórban az ötödik győzelmét aratta a Naturtex-SZTE-Szedeák - FOTÓK

Megszakadt a Paks elleni negatív szériája, és egymás után az ötödik győzelmét aratta a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata.

Vajgely Pál

Kassim Nicholson vezérletével nyert a Szedeák.

Fotó: Gémes Sándor

Egy-egy magasember hiányzott mindkét oldalon, hiszen a Szedeákból Tyler Roberson, míg a paksiaknál Eilingsfeld János nem lépett pályára. Nem kezdett jól a Szedeák, amely védekezésben puha volt, alig telt el hét perc, amikor már több mint húsz pontot kapott. 11–23 után azonban összeállt a szegedi játék, és folyamatosan faragták hátrányukat Bognár Kristófék. A második negyed közepén Nicholson támadólepattanója után már csak egy pont volt a paksi előny (31–32), majd nem sokkal később Carter ziccere után először vezetett a Szedeák, 38–36. A nagyszünetre végül négypontos szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok.

A harmadik negyed viszont onnan folytatódott, ahonnan abbamaradt a játék: a Szedeák sorra szerezte a lepattanókat (harminc perc alatt közel dupla annyi labdát téptek le a Tisza-partiak, mint ellenfelük), ezekből pedig rendre kosarakat is tudtak szerezni. Carter ziccere után először volt kétszámjegyű a szegedi előny, 56–46-nál azonban Csirke Ferenc időkérése sem változtatott a játék képén. 15 ponttal is mentek már a szegediek, Buckingham kettesével jött fel tízen belülre az utolsó negyed előtt a Paks, 71–62.

Közelebb azonban nem engedte már ellenfelét a Szedeák, sőt, Nicholson vezérletével már húsz ponttal vezetett négy perccel a vége előtt, 88–66-nál. Nem a védekezésről szólt már az utolsó tíz perc, majd a végjátékra már a magyar fiatalokat küldte fel mindkét edző, így tíz hazai kosaras volt a pályán. Végül magabiztosan, 21 ponttal nyert a Szedeák, így ebben a szezonban először győzte le a Paksot, egyúttal zsinórban ötödik sikerét aratta.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 95–74 (16–26, 30–16, 25–20, 24–12)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Goda, Jakab, Sörlei.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 11/6, Person 8, Polányi 3/3, NICHOLSON 27/9, Bognár 15/3. Csere: Filipovics 9, Balogh 4, Carter 15, Kerpel-Fronius, Kovács Á. 3/3, Csornai, Mayer.  Vezetőedző: Nikola Lazics.
Paks: EDWIN 20, Pajor, Gulyás 13/9, Buckingham 11/6, ATKINSON 14. Csere: Frank 4, Csizmadia 2, Kékesi 6, Taiwo 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nikola Lazics:Gratulálok a fiúknak! Rosszul kezdtünk, majd a második negyedben sokkal jobban védekeztünk, könnyű pontokat szereztünk gyors indításokból. A második félidőben kontrolláltuk az eredményt, és megérdemelten nyertünk, Köszönöm a szurkolók segítségét! Szeretnénk nyerni az utolsó hazai meccsünkön is.

Csirke Ferenc: Gratulálok a Szegednek! Jól kezdtük a meccset, extrán dobtunk, nem is tudom, mikor dobtunk így az első negyedben, a Szeged pedig rosszul kezdett. Később a Szeged elkezdte szedni a támadólepattanót, amiben a legjobb volt az alapszakaszban, 16 pontot kaptunk támadólepattanók után az első félidőben. Nem ledomináltak minket, hanem a guruló labdákat összeszedte ellenfelünk, így pedig fájóbb, mert ezeket a labdákat össze kell szedni, bármekkorák vagyunk. Atkinson is megsérült, a második félidőre elfogytunk fizikálisan, a Szeged pedig elkezdett extrán dobni, a támadólepattanók és ez okozták együtt a nagyobb különbséget. Az utolsó hazai meccsünket szeretnénk megnyerni az Oroszlány ellen, remélem, legalább a mai játékosok közül mindenki egészséges lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában