Férfi kézilabda, bajnoki döntő

2023.06.04. 20:45

Bánhidi Bence szerint a nyomás most már a Veszprémet nyomja

Pályaelőnyét győzelemre váltotta az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki döntő nyitányán, így nyugodtabban várhatja a második találkozót a Telekom Veszprém otthonában. Holnap 18.30-tól (élő: M4 Sport) tét az aranyérem, amely vendégsiker esetén a szegedi nyakakat díszítheti, míg hazai győzelem esetén mindent eldöntő ütközet jön pénteken 20.30-tól a Pick Arénában.

Becsei Dávid

A bajnoki döntő első mérkőzésén remekül működött a szegedi védekezés.

Fotó: Karnok Csaba

Miután pénteken este eluralkodott a fiesztahangulat a Pick Arénában a hatgólos sikernek hála, mára mindenki a második mérkőzés bűvöletében jár. Szegedi szempontból elérhető közelségbe került a bajnoki cím megvédése sorozatban másodszor. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcban egy–nullára vezetnek a szegediek. Így utaznak Veszprémbe, ahol feltett szándékuk a Tisza-partiaknak, hogy 2018, 2021 és 2022 után ismét bajnoki címet ünnepelhessenek. 

Az első mérkőzésen a szegedi győzelem kulcsaként mindenki a védelmet és Mikler Roland teljesítményét emelte ki. Egy újabb olyan találkozóval, amelyen huszonöt gólon tartják a Veszprémet, az ősszel a legmerészebb álomnak tűnő címvédést vehetné célba a Pick Szeged. 

– Az első mérkőzés előtt sokan kérdezték, hogy mi lesz, de nem tudtam hova rakni az érzéseimet. Természetesen jó érzéseim voltak, amik maximálisan kijöttek a pénteki első meccsen, egy olyan produkciót raktunk le az asztalra, amilyet eddig még nem a szezonban. Ezzel viszont még csak a bajnoki döntő első játékrészét húztuk be, megyünk Veszprémbe, hogy a másodikat is behúzzuk. Úgy készülünk, hogy nyerjünk idegenben. A tavalyi kiírásban a hatgólos győzelem tudatában nyugodtabban utazhatnánk, de a nyomás most már rajtuk van. Ha fejben rendben leszünk, akkor le tudjuk másolni a szegedi játékunkat – nyilatkozta lapunknak Bánhidi Bence, a Pick csapatkapitánya. 

Szombaton a pihenésé és a regenerációé volt a főszerep a szegedi csapatnál. Ma délelőtt viszont már edzést vezényelt Juan Carlos Pastor vezetőedző, 16 órakor pedig útnak indultak és az éjjelt a Balaton-partján töltik – ahogyan minden idegenbeli Veszprém elleni rangadó előtt. A tizenhét fős felnőttkeret minden tagja egészséges, így benépesült a csapatbusz, ugyanis a két fiatal, Tisza Levente és Molnár Robin is ott volt a fedélzeten a szakmai stáb mellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában