Férfi kézilabda NB I.

2023.06.02. 21:02

Pick Szeged-parádé a döntő első meccsén, hatgólos siker a Veszprém ellen – GALÉRIA, VIDEÓK

A vártnál sokkal magabiztosabb játékkal került előnybe az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki döntő első felvonásán itthon a Telekom Veszprémmel szemben. 31–25-ös siker, a védekezés csillagos ötösre vizsgázott, folytatás hétfőn 18.30-tól Veszprémben, ahol ha nyernek a Tisza-partiak, akkor sorozatban harmadszor ünnepelhetnek bajnoki címet.

Becsei Dávid

Mikler Roland parádés védésekkel járult hozzá a szegedi sikerhez.

Fotó: Karnok Csaba

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 31–25 (15–11)
Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, 1. mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, 6166 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – Sostaric 4, Tönnesen 1, BOMBAC 3, ROSTA 5, MACKOVSEK 6, Szita. Csere: Alilovic (kapus), GABER, BLONZ 7/7, Garciandía 3, Bánhidi 1, Bodó 1, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 4/2, Remili 3, PESMALBEK 3, Ligetvári, Elderaa 2, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), LAUGE 5, A. Nilsson 2/1, Mahé 2, Ilics Z., Sipos, Vajlupov, Elísson 3/1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 7/7, ill. 7/4.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szegednek.

VÉGE

 

60. perc: Rosta Mikiii! 31-24! Pesmalbektől egy kozmetikázás, de sokra nem megy vele már a csapata, 31-25. Ez a vége!

59. perc: ezek most Rosta percei és a Szeged napja, 30-24! Pastor közben már pacsizik a kispadon ülőkkel, ilyet is ritkán látni meccs közben.

58. perc: Rosta elhajlás beállóban, majd gól természetesen, 29-23!!! két és fél perccel a vége előtt a szegedi közönség rázendít az "Indul a busz!" rigmusra. Elísson hetesét csak majdnem védi Mikler, 29-24.

57. perc: Mackovsek keze hatodszor sül el, 28-22. Pesmalbek nem teketóriázik, 28-23.

56. perc: Bodó beállóból harcol ki hétméterest. Blonz a jobb felsőbe magabiztosan, 27-22. Lauge lő "stadioncsúcsot", támadhat a Pick a hatgólos előnyért.

55. perc: kapus nélkül támad a Szeged, a létszámfölény pedig kicsúcsosodik, Rosta pattintja el a labdát Cupara mellett, 26-21. Elderaa kínaiból, 26-22.

54. perc: hat perc és harminckilenc másodperc van hátra, időt kér Pastor. Remili és Bánhidi vitatkozik össze egy záráson, a játékvezetők mindkét játékost kiállítják két percre.

53. perc: Bombacot megállítják szabálytalanul, szabaddobás, Cupara védése után Bánhidié a kipattanó, hátulról odanyúlnak neki, semmi, Lauge büntet gyors góllal, 25-21.

52. perc: Bombac válaszol szép góllal talpról, majd Elísson megint üresen marad, 25-20.

51. perc: Elísson a rövid alsóba a balszélről, 24-19. Friss ember az izlandi a pályán. 

51. perc: Gaber lábai között elmegy Lauge passza, Pesmalbek viszont a kapufát találja el, míg a másik oldalon Sostaric ziccerét kirúgja Cupara.

50. perc: Sostaric a jobbszélről, 24-18.

49. perc: Mackovsek lendületből, már nem az első bombagólja ma, 23-18. Strlek szélsőziccerét védi Mikler! Ráadásul kétperces kiállítást érő lövés volt, ugyanis Mikler fejét találta el a labda.

48. perc: Remilinek jó a zárás, gyorsan válaszolnak a hetes gólra, 22-18.

47. perc: Remili védekezik belül Mackovsekkel szemben, így jöhet a hatodik szegedi hétméteres. Blonz hatodszor is bepattintja, 22-17.

46. perc: Mackovsek ad "forintos" labdát a beállóba befutó Garciandíának, de a kapufára lövi azt. Mikler Roliii! Vajlupov büntetőjét kirúgja oldalra!

45. perc: Mackovsek estében szerez gólt, 21-16. Mikler hiába véd, visszakapja a labdát a Veszprém. Garciandía nem bír Nilssonnal, 21-17.

44. perc: Bombacnak nem hiába van varázspálca a kezében a videós gólöröménél, ezt most bizonyítja is, 20-15. Lauge előtt szétnyílik a fal, 20-16.

43. perc: hét a hat elleni játékra állnak át a vendégek, Nilsson és Pesmalbek beállóban. Nem fújnak belemenést Remilinél, Marguc a szélről, 19-15.

42. perc: Garciandía gondol egyet és a szaggatotton kívülről óriási gólt ragaszt a veszprémi kapuba, 19-14. Utolsó időkérését is felhasználja Momir Ilics, a vendégek vezetőedzője.

42. perc: emberrel a nyakán ezt most belövi Remili, ma még csak másodszor, 18-14.

41. perc: a játékvezetők ellenőre, Soós Balázs szól a bíróknak, hogy reklamálásért sárga lap jár a veszprémi kispadnak. Bombac löbböli a labdát Sostaric kezébe, akit Strlek csak belül átfutva ér utol, büntető. Ötödször is Blonz, Corrales beleér, de bemegy, 18-13.

40. perc: Mackovsek távolról, Corrales leér a bal alsóba, majd Mikler is véd egyet Marguccal szemben.

39. perc: Remili szerez labdát, de beesik vele a hatoson belülre. Sostaric-ziccer, Corrales a nézőtérre üti a labdát. Marad a Picknél. Nagyon hosszú támadás ez már, jó lenne góllal befejezni.

38. perc: nem sikerül a gyors visszatámadás, türelmesen viszik végig a hazaiak.

37. perc: Bombac kerülne ziccerbe, de kiperdül a kezéből a labda. Agresszívan és jól védekezik a Szeged. Gaber kéri meg közben a szurkolókat, ogy ők is tegyenek rá egy lapáttal, majd a keresztbe futó Elderaa próbálkozást hárítja Mikler.

36. perc: passzívig támad a Veszprém, Remili átlövését oldalra tenyereli Mikler.

35. perc: Mackovsek kiharcolja, Blonz belövi a hetest, 17-13.

34. perc: Lauge átlövése odamegy, ahova Mikler várta!

33. perc: Garciandíára nem figyelnek a vendégek, 16-13.

32. perc: Bombac és Bodó nem értik meg egymást, labdaeladás az eredménye. Üres a szegedi kapu, de visszaér Mikler. Újabb veszprémi hetes hazai belül védekezés miatt, jön Alilovic. Beleér, de bemegy, Marguc, 15-13.

31. perc: a veszprémiek kezdik a második félidőt. Pesmalbekre lövő kezére nyúl rá Bánhidi, büntető. Marguc belövi, 15-12.

Ami az első játékrész statisztikáját illeti, a Szeged 19 lövésből szerzett 15 gólt, míg a Veszprém 20-ból 11-et. A hazaiak mindhárom büntetőjüket értékesítették, míg a vendégek háromból kettőt kihagytak. A legnagyobb különbséget 12–6-nál és 13–7-nél mutatta az eredményjelző.

FÉLIDŐ

30. perc: Gabernál láttak arcra ütést a sporik, kiáll. Újabb időkérés a vendégeknél, huszonnyolc másodperc van hátra a szünetig. A szélre játszana a Veszprém, megpróbálja mindkét oldalt, de az egyiken Bombac, a másikon Sostaric lép ki jó ütemben. Időn túli szabaddobással zárul az első félidő, Lauge lövését megfogja Mikler.

29. perc: Mahé megy előre megfoghatatlanul, 14-11. A veszprémi nyitott védekezés miatt visszajön Bombac Martins mellé, be is köszön, 15-11.

28. perc: Mahé lövésére már leült Mikler, de még vissza tud nyúlni! Az év egyik legnagyobb védése!

27. perc: Bodó lő mellé, de lökték, szabaddobás. Garciandía a sarokból fölé. 

26. perc: Margucra jön ki a veszprémi figura, felhúzza a labdát Mikler feje fölé, 14-10.

25. perc: Bodó eladja a labdát, Mahé köszöni szépen és végigviszi, 13-8. Visszajön ötgólos különbségre a vendégcsapat, időt kér Pastor. Bombac pihenőt kap, érkezik Martins. Garciandía másodszor már nem hibázik Cuparával szemben, 14-9.

24. perc: szépségdíjas gól. Bodót kiszorítják, feladja kínai figurára, Sostaric belövi, 13-7. lauge villámgyors válaszával, 13-8.

23. perc: Sostaric belül védekezése miatt hétméteres a Veszprémnek. Nilsson lövi, bepattintja, 12-7.

22. perc: Bodó-asszisztból Rosta-gól, 12-6. Labdát szerzünk, Garciandía rohan, Cupara kirúgja a labdát.

21. perc: Lauge lő szép gólt balátlövőből, 11-6.

20. perc: felkeményedett a veszprémi védelem, keresi a Szeged a rést, Bodó-bomba "robban" a hosszú alsó sarokban, 11-5.

19. perc: Bombac félfaultos lövése Cupara kezei között landol. Mahé jön irányítani a vendégeket, Pesmalbeket hozzahelyzetbe, akit Bánhidi a játékvezetők szerint kétperces kiállítást érően fog meg. Mikler Mahé hetesét is megfogja! A két büntető védést videón ide kattintva megnézheti.

18. perc: pici rés keletkezik az amúgy nagyszerűen mozgó szegedi védőfalon, hetes. Marguc büntetőjét kitenyereli Mikler! Szól is a "Roli, Roli!" a lelátóról.

17. perc: Bánhidi Bencével nem bírnak a védők, büntető. Blonz Cuparának is bedobja, 10-5.

16. perc: Remili és Elderaa adogat középen tanácstalanul, majd előbbi ad borzasztó passzt a jobbszélre. Támadhat a Szeged az ötgólos különbségért emberhátrányban.

15. perc: Mackovsek középről lő óriási gólt, 9-5. Tönnesen szabálytalan Laugéval szemben, kiállítás.

14. perc: Sostaric lerohanásból avatja fel a szerb kapust, 8-5. Szinte "felrobban" az aréna, időt kér Momir Ilics. Remili lő, Mikler véd! Ez a sorminta tetszik a szegedieknek.

13. perc: parádés hangulatot teremtenek a szurkolók a Pick Arénában, miközben Mackovsek lő nagy gólt a hosszú alsóba, 7-5. Cupara váltja a veszprémi kapuban Corralest.

12. perc: Lauge átlövését védi Mikler, a kipattanót Strlek cunderezi be a balszélről, 6-5.

11. perc: Mikler védi biztos lábbal Remili labdáját. Bombac villámgyorsan viszi a fel a labdát, hétméteres a "jutalma". Blonz a másodikat is bepattintja, 6-4.

10. perc: Bombac zár tökéletesen Tönnesennek, 5-4.

9. perc: Garciandía sárga lappal gazdagodik. Kiegészülnek a vendégek, Lauge kisodródva mattolja Miklert, 4-3. Szegedi hiba után Pesmalbek rendezetlen védelem ellen, 4-4.

8. perc: Remili vállalkozik negyedszer, szabaddobás.

7. perc: Remili átlövését blokkolja Bánhidi, hiába rendeződnek vissza a vendégek, Bánhidi megszerzi első gólját a döntőben, 4-2.

6. perc: Lauge bejátszása nem jó Pesmalbeknek, aki mögött Gaber elterül a padlón. Sostaric rohan, gól, 3-2. Megáll a játék, Gabert ápolni kell. A játékvezetők visszanézik a jelenetet videón, kétperces kiállítást ítélnek a szerb beállónak, lekönyökölte Gabert, akit Mackovsek támogatott le.

5. perc: Tönnesen harcol ki hétméterest, Ligetvári sárga lapot kap. Blonz lövi a büntetőt, bevágja, 2-2.

4. perc: a vendégeknél Ligetvári helyére Lauge érkezik támadásba. Tönnesen átlövését Ligetvári sáncolja, majd rendezetlen fal ellen Elderaa talál be, 1-2.

3. perc: a szegedi védelembe Gaber érkezik Rosta helyére. Remili átlövése a blokkról bepattan, 1-1.

2. perc: az első veszprémi támadás néhány másodperc után véget ér szabálytalan zárás miatt. Az első gól Mackovseké, 1-0.

1. perc: hazai középkezdés után indul útjára a labda. A legfontosabb szegedi kérdésre a válasz, támadásban Rosta kezd beállóban, a balszélen pedig Szita van ott a visszarendeződés miatt. Bombac góljába belefújnak a játékvezetők, érvénytelen.

18.12: mindenki elfoglalta a helyét, a himnusz eléneklését követően következhet a rangadó, amely Európa második legnagyobb derbijének számít a THW Kiel–Flensburg meccs után.

18.09: a veszprémi játékosokat már bemutatta a szpíker, most a hazai játékosokon a sor. Fények le, Bánhidi érkezik először csapatkapitányként. Érdekesség, hogy ezúttal picit kevesebb vendégszurkoló érkezett Szegedre.

18.07: nem kelt el minden jegy a mérkőzésre, de így is szépen megtelik a lelátó, nagyjából hatezren lehetnek most a Pick Arénában.

18.05: az elmúlt időszakban rehabilitáló Bánhidi ott lehet ma a pályán, mint ahogy a vendégeknél Ligetvári Patrik is a nevezettek között van. A veszprémi keretből Lukács Péter maradt ki.

18.00: a szegedi keretből hárman maradtak ki. Stepancic, Frimmel és Radivojevics ma nem lép pályára, még a fiatal szabálynak eleget téve Tisza Levente és Molnár Robin van ott Pastor tizenhatos listáján.

17.45: köszöntjük olvasóinkat a Pick Arénából. A csapatok már a pályán melegítenek, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumtól indult szurkolói felvonulás első hírnöke pedig már érkeznek a lelátóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában