A Zengő Alföld Szegedi TE játékosa nem rejtette el a csalódottságát

2023.06.01. 16:39

Kozma Károly: elment mellettünk a tekevilág

A férfi tekecsapat-világbajnokságon a magyar válogatott a negyeddöntőben búcsúzott a későbbi győztes Ausztria ellen, így az ötödik helyet szerezte meg. A Zengő Alföld Szegedi TE játékosa, Kozma Károly szerint elment mellettük a tekevilág.

Mádi József

Kozma Károly nem elégedett a saját vb-szereplésével.

Fotó: MATESZ

– Ez a helyezés valóban a realitás?

 – Az adott napi forma és az erőviszonyok figyelembe vételével igen, ez a helyezés a realitás a magyar férfi csapatnak.

– Az vigasztalhat bárkit is, hogy az osztrákok ellen esett ki a csapat, majd később ők nyerték meg a vb-t?

– Ez engem egyáltalán nem vigasztal. Ha ellenük lehoztam volna azt a teljesítményt, mondjuk egy 650 fás eredményt, amelyre egyébként képes is vagyok, akkor más a vége. De nem játszottam úgy, ahogy elvárható volt tőlem, és ezáltal sajnos csak eddig tartott a dal.

– Nagyon el voltak keseredve a vesztes negyeddöntő után?

– Igen. 58 fával kaptunk ki, ami nem sok, de nem is kevés, viszont sokkal többre vihettük volna.

– Mivel jobbak az osztrákok a magyaroknál?

– Nagyon sokat fejlődtek az elmúlt öt évben mind mentálisan, mind tudásban. Az biztos, hogy ők most ott lesznek a top négyben a közeljövőben. Olyan, mintha a verseny alatt is rengeteget és folyamatosan fejlődtek volna. Mindenkinek van egy stílusa, ebből akarják kihozni a legjobbat, így egyénre szabottan edzenek, nem mellékesen erősen és pontosan dobnak. Meglehet, elment mellettünk a tekevilág... 

– A saját teljesítményével mennyire elégedett?

– Két és fél meccset játszottam: a nyitómeccsen a svédek ellen csereként léptem pályára, ott az volt a lényeg, hogy megmutassam magam, hogy szokjam a pályát. A bosnyákok ellen egész jó volt a produkció, az osztrákok elleni játékom viszont görcsössé vált, és nem jött az eredmény. A 605 fa ezen a szinten kevés...

– Hogyan lehet ezek után valahogy visszakerülni a világ legjobb válogatottja négy közé?

– Többet és másképpen kell edzeni. Rengetegszer dobunk biztonsági játékot, míg például az osztrákok direktben dobják az utcát. Majdnem mindegyik játékosuk 37–42 km/h sebességgel gurítja el a golyót, és nyilván ez azért nem minden, kell hozzá a pontosság is. Ilyenek a németek is.

– Nincs vége az idénynek, mit vár a folytatástól?

– A szegedi csapattal a magyar kupát mindenképpen szeretnénk megnyerni, a kvalitás megvan bennünk, amely a vb-n például nem jött ki. Az egyéni országos bajnokságon pedig jó lenne egy olyan eredményt elérni, amelyre azt mondhatom: jól van, végre az igazi Kozma Károly játszott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában