Az NB III.-as osztályozó első meccsét simán nyerték Andorka Péter tanítványai

2023.06.04. 20:03

Magabiztos előnyben a Szeged II. - GALÉRIA

A labdarúgó NB III. osztályozójának első mérkőzésén a Szeged-Csanád GA II. hazai pályán 5–1-re legyőzte a Fejér vármegyei Gárdony-Agárd együttesét, így nyugodtan várhatja a vasárnapi visszavágót.

Mádi József

A szegedi fiatalok ötször örülhettek, így magabiztos előnyben várhatják a visszavágót.

Fotó: Gémes Sándor

Az első félidőben magabiztosan futballozott a szegedi csapat, és 3–1-es  előnyre tett szert. Dobronoky Viktor már a 9. percben vezetéshez juttatta a szegedi alakulatot, majd a 16. percben Papp Áron, a 30. percben pedig Povázsai Zsolt növelte a Csongrád-Csanád vármegyei csapat előnyét. 

Kissé váratlanul jött a vendégek szépítő találata Gere Zoltán révén a 37. percben, de olyan különösebb gond így sem volt a hazaiak játékával.

A folytatásban is a Szeged-Csanád GA II. akarata érvényesült, és amikor az 55. percben kiállították a vendégek kapusát, Orczi Kristófot, voltaképpen eldőlt az első meccs sorsa – de meglehet, a feljutásé is

Ennek ellenére a Tisza-parti alakulat nem állt le, és az emberelőnyt a 69. percben szerzett Tóth Péter-góllal, majd a 79. percben Dobronoky második találatával használta ki. 

A szegediek nagyon jó mentalitással léptek pályára, és az első perctől látszódott, hogy mit akar, és hogy nem engedi kibontakozni az ellenfelét.

A mérkőzés visszavágóját vasárnap 17 órától rendezik Gárdonyban, és az 5–1-es előny birtokában a szegedi alakulat nyugodtan utazhat el a találkozóra – nagyon közel került az NB III.-hoz.

Andorka Péter: – Amit lehetett információt, az begyűjtöttük az ellenfélről, hiszen volt róluk például képes anyagunk is, és voltaképpen azt kaptuk, amire számítottunk. Jó teljesítményt nyújtottunk, és a sima győzelem ellenére talán egy kis hiányérzetem lehet, mert kialakulhatott volna nagyobb különbség is. A munka felét elvégeztük, de a fél még munka még nem munka. 

 

Szeged-Csanád GA II.–Gárdony-Agárd 5–1 (3–1)
NB III.-as labdarúgó osztályozó, 1. mérkőzés. Szeged, Szent Gellért Fórum, edzőpálya, 300 néző. Vezette: Berényi Tamás (Kovács Gábor, Vad Anita).
Szeged-Csanád GA: Rodic – Gyuga, Benyó (Ábrahám, 86.), Kovács G., Nagy S.  – Lestyán, Povázsai (Heidrich, 86.) – Papp Á. (Csorba, 56.) Dobronoky (A. Kapic, 86.), Tóth P – Haruna (Bakó, 80.). Vezetőedző: Andorka Péter. 
Gárdony-Agárd: Orczi – Paget, Szabó B., Molnár S., Szellák – Balogh Á., Tóth T. (Koronczi, 70.), Balogh Bal. (Bezerédi, 26) – Klauz, Mód, Gere Z. (Sopronyi, 56.). Vezetőedző: Balogh Csaba.
Gólszerzők: Dobronoky (9., 79.), Papp Á. (16.), Povázsai (30.), Tóth P. (69.), ill. Gere Z (37.).
Kiállítva: Orczi (56.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában