Helyi sport

2023.06.04. 09:13

Megvédte a címét az SZVSE a vármegyei kupában - Fotók

Az SZVSE sikerével ért véget a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupadöntő – az ásotthalmi döntőben egyetlen gól döntött a kupa sorsáról.

V. P.

Idén is kupagyőztes az SZVSE.

Fotó: Karnok Csaba

Fülöp Tibor tavaly még az SZVSE színeiben emelhette fel a kupát, ezúttal viszont az Algyő edzőjeként várhatta az ásotthalmi kupadöntőt, ahol volt csapata volt a finálé másik résztvevője. Az SZVSE-ben ezúttal csak a kispadon ült ott a vármegyei I. osztály gólkirálya, Sorin Amariutei.

A két csapat nehezen lendült játékba, a mezőnyjáték dominált az első fél órában, majd Kelemen Viktor ziccerénél védett nagyot Szabó Gergely. Hiába a Vasutasok mezőnyfölénye, nulla-nulláról folytatódhatott a meccs a szünet után.

A második félidőben viszont hamar jött a gól: Beretka előtt marad terület, aki egy tizenhatoson belüli pontos lövéssel megszerezte a vezetést az SZVSE-nek, miután kilőtte a jobb alsót. 

A folytatásban éledezett és próbálkozott az Algyő, amely többet is kockáztatott, a túloldalon így Csamangó előtt adódott ajtó-ablak ziccer, de Szabó ezt is védeni tudta. Kardos egyenlíthetett volna, de közeli lövése pont Czirjákot találta el. Maradt a 0–1, az Algyő ugyan végig meccsben volt, de gólt csak az SZVSE tudott szerezni, amely tavalyhoz hasonlóan idén is kupagyőzelmet ünnepelhetett.

A két döntős mellett a főtáblán ott lesz majd a Tiszasziget és az FK 1899 Szeged-SZEOL, valamint az ősszel még az NB III.-ban szereplő csapat jogán a jelenleg a vármegyei II. osztályú Makó is. 

Fülöp Tibor:A koncentrációval nem volt gond, de bátortalanok voltunk ma, sokkal több lett volna a csapatban. Nem hoztunk ki magunkból azt, amit megbeszéltünk, megérdemelten nyert az SZVSE. Bíztam benne, hogy más szellemiségű csapat jön ki a második félidőre, pont nem így történt… Nagyon hiányzott a bátorság a csapatból a mai napon. Fáj a vereség, de próbáljuk úgy felfogni, hogy az is nagy dolog, hogy idáig eljutottunk, összességében pedig büszke vagyok a csapatra, mert nagyon szép évünk volt. Reméljük, jövőre tudunk előrébb lépni. A főtáblás szereplés siker számunkra, köszönöm a csapat egész éves munkáját!

Kelemen Balázs:Jól futballoztunk ma. Tipikus kupadöntő volt, az Algyő egy nagyon erős, szervezett csapat, nem könnyű őket feltörni. A második félidőben gyorsan megszerzett vezetés megnyugtatta a csapatot, és hamarabb is lezárhattuk volna, hogy ne legyen ilyen izgalmas a vége, de nem panaszkodhatok. Célunk volt, hogy az első Nemes István vármegyei kupát megszerezzük, boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Amariutei az utolsó bajnokin sem volt, nélküle is nyerni tudtunk a Tiszasziget ellen. Tisztában voltunk vele, hogy nem valószínű, hogy tudja ma vállalni a játékot, de örülünk, hogy nem egyemberes csapat vagyunk, és így is domináltunk, helyzeteket alakítottunk ki, és azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Nehéz volt a meccsbe belecserélni, mindenki kiválóan teljesített, gratulálok az Algyőnek is! Nem volt erőbeli problémánk, de jól esik majd a szünet, és készülünk a következő szezonra.

 

Algyő–SZVSE 0–1 (0-0)
Labdarúgó Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa, döntő. Ásotthalom, Gyenge Balázs sporttelep, 400 néző. 
Vezette: Bartucz Tamás (Burzon, Halász).
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Kiss R., Horváth A. (Fekete, 54.), Kardos (Táncos, 87.), Kovács M. (Podonyi, 54.), Pióker (Daróczi, 71.), Csehó, Csányi, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
SZVSE: Czirják – Kormányos, Fodor (Oroszi, 82.), Pócs D., Csamangó, Rádai, Beretka (Mészáros, 90.), Mezei, Lévai, Kelemen V., Papp Á. 
Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Gólszerző: Beretka (48.).
Sárga lap: Kovács M. (31.), Kardos (68.), Kiss R. (80.), Csehó (90.), ill. Pócs D. (59.), Papp Á. (79.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában