Helyi sport

2023.06.07. 13:36

Nemzetközi versenyek várnak a vármegyei úszókra

Kijelölték a nyári világversenyekre szóló csapatokat.

Munkatársunktól

Pádár Nikolett a felnőtt vb-n is versenyezhet.

Fotó: Török Attila

Az elmúlt hétvégén tartott Sopron Open után Sós Csaba szövetségi kapitány és az utánpótlás-csapatokat irányító vezetőedző, Krajnyák György véglegesítette a nyári világversenyekre utazó csapatokat.

A felnőttek világbajnokságát július 23-30. között rendezik Fukuokában: az már korábban ismert volt, hogy a Szegedi Úszó Egylet sportolója, Pádár Nikolett ott volt a védettek listáján, így a japán vb-n ő, valamint az FTC-ben sportoló szegedi születésű Fábián Bettina képviseli majd Csongrád-Csanád vármegyét.

A juniorok Európa-bajnokságán (amelyet július 4-9. között, Belgrádban rendeznek) Kis Noel (Hód Úszó SE) kapott helyet a csapatban, míg a lányok mezőnyében szintén ott lesz Pádár Nikolett.

Augusztus 10-13. között Dublinban rendezik majd az U23-as Európa-bajnokságot, ahol a hölgyek vlogatottjába került be a Hód Úszó SE sportolója, Ugrai Panna.

A nyíltvízieknél (július 15-20., Fukuoka) már a setubali Világkupa után véglegessé vált a névsor: a védettekhez – Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és a szegedi Olasz Anna – Fábián Bettina csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában