18.15-től jön a bajnoki döntő első meccse

2023.06.02. 06:00

Pastor utolsó nagy dobására készül a Pick Szegeddel

Juan Carlos Pastor egy győztes típusú ember, aki elképesztően vágyik erre a bajnoki aranyéremre – hangsúlyozta Dean Bombac a két győzelemig tartó bajnoki döntő felvezetésében. A szlovén irányító úgy fogalmazott, az olyan mérkőzésekért érdemes élnie egy sportolónak, mint amilyenből most legalább kettő vár rájuk.

Becsei Dávid

A stratéga Pastor kulcsemberei Bombac és Rosta lehetnek a bajnoki döntőben.

Fotó: Karnok Csaba

Ez lehet az utolsó nagy dobása az OTP Bank-Pick Szeged keretének és vezetőedzőjének, Juan Carlos Pastornak. A spanyol tréner és öt játékosa – Mirko Alilovic, Bogdan Radivojevics, Kent Robin Tönnesen, Rosta Miklós, Alexander Blonz – a nyáron távozik a városból. A Míster tíz idényt követően közös megegyezéssel bontott szerződést és az egyiptomi férfiválogatott szövetségi kapitánya lesz. Az ötvenöt éves tréner eddig öt trófeát emelhetett a magasba itt. A hatodikért ma este kezdődik a csata, az első felvonást a Pick Arénában rendezik meg. 

– Ezekért a meccsekért élek! A legboldogabb akkor lennék, ha már most kezdhetnénk – írta le érzéseit a klubhonlapon olvasható interjúban Dean Bombac a bajnoki döntővel kapcsolatban. 

Ez most tényleg egy olyan mérkőzés lehet, amely lezár egy korszakot, amennyiben az első és a második találkozót is ugyanaz a csapat nyeri meg. Ha nem, akkor a mindent eldöntő ütközetet jövő pénteken 20.30-tól játsszák majd a 2021. december kilencedikén átadott Pick Arénában. 

A másfél éves létesítményben eddig harminchárom mérkőzést játszott a Szeged. Huszonötször született hazai győzelem, hatszor vendégsikert, kétszer pedig döntetlent könyvelhettünk el. Mérföldkövekből sincs hiány, hiszen az első gólt Bánhidi jegyezte, az arénacsúcsot jelentő tizenhárom találat a Fejér-BÁL Veszprém ellen pedig a parádés idényt futó Rosta Miklós nevéhez fűződik. 

Mindkét oldalon van rehabilitáló ember, hiszen Bánhidi régebb óta nem lépett pályára, ahogy a BL-negyeddöntő odavágóján ujjtörést szenvedett Ligetvári sem, az ő esetleges visszatérésük vagy kimaradásuk meghatározó lehet. 

A 2022–2023-as kiírásban ötször játszott egymással a Szeged és a Veszprém. Ezek közül az utolsó nyert egyedül a játékában folyamatosan javuló tendenciát mutatót Pick, 30–28-ra az NB I.-es alapszakaszmeccsen. Egyértelműen a szegedi védelem feljavulása volt a siker egyik kulcsa. 

– A legutóbbi meccsen védekezés és csapat hozzáállása volt a legnagyobb különbség. Ezzel szerintem most sem lesz probléma. Tavaly is nehéz évünk volt, amit a bajnoki döntővel mentettünk meg, az az arany sok mindenért kárpótolt. Most hasonló a helyzet, ezúttal is sok nehézséggel néztünk szembe, az idény első felében nem voltunk a megfelelő szinten, ám a 30–28-as győzelem fordulópontot jelentett. Akkor magasabb fokozatra kapcsoltunk, ezt kell még kitolni, illetve ha lehet, még tovább fokozni két vagy három meccsig, és meglesz az eredménye – emelte ki Bombac a lényeget. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában